打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [召喚]有玩diva既玩家 + 1個(幾無聊)既問題

回復 1370# Torchic╳小火雞
jubeat冇耳筒位...
你唔講我都唔知 orz
雖然較大聲d就會聽到音樂
但係因為我唔多想較得太大聲
驚傷耳
所以我先唔鍾意我玩緊PDA既時候 隔離有人玩jubeat
咁當然我唔會用任何方法逼佢地唔玩啦lol

mk88呢個環境真係差-.-
咁多音G係PDA隔離 點聽歌
實嘈到爆炸啦
回復 支持 反對

其實機台本身設有耳筒位的音G很少
就得PDA與SDVX

jubeat亦只有一部份地方有耳筒位...不過全部都是額外改裝的

你冇講錯
mk88一到夜晚就真係嘈到爆炸
回復 支持 反對

回復 1372# Torchic╳小火雞
竟然係咁
音G照計係最需要耳筒位既街機
冇理由得咁少音G會有耳筒位orz

額外改裝的耳筒位嗎
聽起來挺有趣
因為我冇諗過可以咁樣改裝法
應該要對機器有番咁上下既認識
先會咁改裝

雖然入慣左(?大概)機鋪
但係其實我都係對音量呢家野好敏感
嘈得濟我都會想走-.-
唔想震爆耳膜就是了
於是係PC玩緊PDA既時候
隔離一有人玩jubeat 我就會有種想走既衝動
回復 支持 反對

其實有原因的
像PDA、jubeat與SDVX這些動作較少的音G
有耳筒位也是很正常的事

不過假若是鼓機、跳舞機或者洗衣機之類的 假若真的有耳筒位
因為這些動作比較大 你會發現耳筒線會很繞手
不戴會好過戴

===================================

PC大概也是靜的了...
其實天水圍跟元朗很多地方的機鋪也相對比較靜(白天的話

不過去到市區就會是另一回事
回復 支持 反對

回復 1374# Torchic╳小火雞
其實我有時會覺得jubeat好大動作
尤其係d玩家禁制禁得快既時候
佢地手踭會向外叉開左
咁樣都有可能會整甩耳筒條線(?)
總之睇落點都會有d唔方便

嘛 畢竟天水圍呀、屯門呢面既人流係比較少
以前仲少 宜家有大陸人黎 已經多左
但係又未至於市區果種咁逼既程度
於是白天的PC也是比較靜
岩哂我呢d驚嘈既玩家去玩PDA
果段時間去玩 耳根都算清靜
回復 支持 反對

jubeat其實不算大動作的了
再大動作的也有

不過耳筒線大致上沒有問題的說
因為是從兩手中間穿上去的 向外叉也沒有問題

====================================

市區嘛
總之你有幸路經市區的時候 去看一看就行了
到晚上的時候你會發現嘈得要命

當然 前題是你懂得如何去機鋪...當你恰巧在市區的時候

============================

星期六要去友人家 恰巧又會經過元朗
不過你大概也不會再去元朗了所以算了
回復 支持 反對

回復 1376# Torchic╳小火雞
都係既
jubeat都係用雙手玩姐
跳舞機果d..全身郁動都仲得

至於市區機鋪嘛
我淨係想像一下個音量
都已經唔想去...
呢d野我幻想一下就好了
親身體驗就由佢啦

元朗...我宜家真係冇乜機會去果頭
我計劃緊下星期2去PC清contest
呢日係contest最後一日 唔清就冇
回復 支持 反對

說起來
好像很久沒有新曲了
再這樣子下去真的會把core玩家趕走的啦

你的話...雖然你目前好像還沒有玩過所有樂曲
目前全部139曲 你其實玩過多少首
(雖然現在...現在你應該數不到吧?
回復 支持 反對

回復 1378# Torchic╳小火雞
沒出新曲的原因
跟將來推出的future tone有關係嗎
姐係 大概SEGA忙緊future tone既更新細節
就唔得閒出新曲住
更新做future tone之後
話唔定會同時出埋新曲

我的確係未玩過所有樂曲
頭先上DIVA.NET度對住個樂曲list數過下
我大約玩過48首歌
其實有d歌我之前已經聽過
只係因為佢係9星歌 太難 / 未有動力玩
所以先冇玩到
另外有一大堆都係冇聽 / 聽過一兩次咁
回復 支持 反對

http://www.nicovideo.jp/watch/sm20499566
其中一首出在 future tone 的應募曲
唐傘連好帥, 希望推出專用模組~
回復 支持 反對