查看: 18496|回復: 67
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 上「樂」古的快活

關閉 [複製鏈接]

活動日期:2012年9月7日至10月7日
活動內容:分享你在天龍八部online的樂事
活動獎勵:100樂點
活動形式:在此帖回覆
活動限制:每位會員只可參與一次
字數限制:不少於50字

如有問題可以經短消息聯絡天龍八部版主
管理員、超級版主及天龍八部版主保留最終決定權

**簡簡單單幾十字就有100樂點仲唔快啲參加

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
也碌都有 + 1 有意義

查看全部評分

回復

對於天龍趣事..
諗下諗下 又好似冇乜
但又成日好開心=.=成日搵埋d好無聊既野玩
入正題先0.0

我仲記得以前 同d fd好得閒 搵d bug黎玩
相信好多人都知 寒玉谷入面小兔兔果堆
只要你盲左佢 之後再平推 行遠d 佢就會跟住你行嫁啦-.-
如果你隱形 佢仲會回到full hp...
有次見到個fd 喺度打緊小兔兔 之後盲左佢!
之後拉隻野跟住我行 我fd近攻黎
佢要跟住隻野行我拉左應該都有5min
佢已經吾高攻-.-全34石有幾大力我估你地清楚..
打隻小兔兔扣得吾多!
之後拉拉下吾拉 幫佢手打-.-
但佢本身已經打左一半左右-.-
我逍遙 幫佢放大0.0
到最後 竟然我汁到

評分

參與人數 1樂點 +100 收起 理由
刺客先生 + 100 參與活動

查看全部評分

回復 支持 反對

唔經唔覺都玩左三至四年天龍啦
我係由門套時代開始玩起既
個時成班朋友打怪真係好開心
起個幫個到識到一班好朋友
刷副本刷到死哂都有
至呢個時候天龍比我的快樂真係多到數唔哂
Anyway,希望天龍長做長有!!!!

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

說到樂事..說也說不完
最快樂的事..當然是認識了我娘子
現在..我卻對她死心了.最快樂也可以是最傷心吧..
切入正題..               
兩個月前剛出了轉蛋.身上還有六百元寶還未曾用,把心一橫買了三顆轉蛋,心想:一定是不切實際的垃圾吧.隨意一按,竟中了兩顆五級晶石..事後在瘋狂地買轉蛋..六百元變成了兩萬元啊..那天開心了一整晚呢~~

當然除了賺錢,也有朋友啊..
那時還是一個小小的4石武當,別說和別人打架,看見混戰也避之則吉,在一個偶然的機會下,認識了一個打架幫會的高層,他每天也很照顧我,有不明白的地方便向我詳細講解,哪會像現在的高層啊,不向你動粗也走運了..現在我也成為了某打架幫會的高層了.逐漸淡出天龍的關係,幾乎半年沒有打架了..帶帶徒弟,聊聊天也很快樂..               
近期製作了一件8星手工,開心得睡不著覺,第一次有8星呢..
天龍是一個令人感動的遊戲..每分每刻也在創造奇蹟.希望各玩家也能在天龍得到真正的快樂..雖然本人已經死心了

評分

5567 + 100

查看全部評分

回復 支持 反對

天龍的樂事啊???有好多wor
其中最開心~~~應該係比我抽轉旦抽到隻8星神裝同埋D,5屬攻石哈哈~!
當然最重要係識到同幫入面的FD,由我新手玩天龍開始.
佢地一直提點我要點上石點搵錢啊又教我點刷副本啊咁~!
真係好多謝佢地幫左我咁多,識到佢地應該都算係天龍入面一件樂事掛~~!!

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

吾經吾覺玩天龍都有4年
我由一個著住全50燕裝的小朋友 宜家變到9x的生活玩家
最有趣都係係無量山-6地鑒到7星自制
係摩崖打到有粗口的武器
宜家每日都係上線採下礦 無精力就掛機了
無心機升LV 成日幫人代玩
等緊天龍3既出現

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

在天龍中 有趣事天天不同
話說新ser剛開 大理爆人 在野外跟人搶怪 就連門派戰的參戰人數也很多
還結識了很多fd 1起刷小.刷反.刷符 還1起組織幫派 每天世頻.幫頻說話不斷
但現在......
朋友能走的走 能放的放
我...對天龍心淡了 我已沒有當天的雄心壯志了
並不是天龍不好玩 而是代理的更新進度太慢 服務又差

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

在天龍中 有趣事天天不同
話說新ser剛開 大理爆人 在野外跟人搶怪 就連門派戰的參戰人數也很多
還結識了很 ...
FoUoCoK 發表於 7-9-2012 19:31

但重點好似講緊趣事BO=.=....
你好似講傷心事咁
回復 支持 反對

玩左天龍4年
雖然中間停過..
但係都唔捨得隻game
最開心就係抽成萬元蛋1粒石都冇
仲有一次用左1支強化露就升到強9~
不過最開心都係識左一大堆fd
雖然走左好多個..不過得閒on下吹水都幾好呢

評分

查看全部評分

回復 支持 反對

最近既樂事就係開隻細號
入左件刷5符舊3既組
有隻全4錯石天龍開口埋口都係你老_/__母
刷緊去wc 叫佢等我一陣又要踢 踢完又組番
然後講好左333 之後無啦啦又555 然後組入面又111
都唔知聽邊句好 行定去接熊又話去_左邊
之後換人加佢老臨佢又密開話開隻5石明教先(霸氣mode)
我聽到笑到傻左 然後佢入高昌等我
竟然被我秒
之後心情又即刻改到又話我點又盛
之後宣佢戰又扮掛機 然後又自己狂改心情鬧我
比我呢家打到改心情1234567 算係樂事

評分

查看全部評分

回復 支持 反對