查看: 11865|回復: 18
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[REFLEC BEAT] Reflec beat SDVX化!? [colette spring](#13新增攻略)

焦點是這首呢~~~重點係有呢首的icon(即係打一定次數可以得到頭像)

首先介面不同了呢(新增了「ORDER」功能,用法係喺選歌畫面的「CUSTOMIZE」找一個接訂單的畫面,詳情未明)

仲有呢兩首三歌(DOUBLE IMPACT第二首喺音game上的作品,仲要係LV10+

當然仲有兩首已知的版權曲呢

第二個焦點就是這個,正爆呢,這是FINAL專用曲來的,難度應該係10中

第三個焦點係繼爬山之後新的解禁系統:種花!!!

開頭有聖夜的新曲同Wow wow VENUS,因為未解到資料有待補上

spring的PASTEL ADVENTURE係透過玩家(自己)同其他玩家(對手)的澆水器去決定開歌的快慢

儲水量越高,解禁的速度就越快,通常玩家(自己)的澆水器的儲水量會較HELPER(對手)的多,但主要係視乎裝備的LV
(今日去打基本上都係LV1)
開頭有三個盆栽,但你得兩種的種子,一種種子代表一首曲,玩家需要拖行種子同澆水器去進行解歌的程序

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 10 精品文章

查看全部評分

回復

剛剛也看到有OVERHEAT的試聽

好了
那麼RB上面的「-Type R-」又會是什麼意思呢?
又會不會有Type B呢?還是會有Type G、Type P或者Type J之類?
回復 支持 反對

其實完成"任務"純粹拎stamp
之後用stamp換印仔拎裝備開歌就快d?
個lv其實有咩用

見double impact隻歌既封面有好幾分似GIGA Break
唔通今日jubeat復活返佢系呢個原因-.-?
回復 支持 反對

Double impact不是96+某ARTIST嗎?
回復 支持 反對

Double impact不是96+某ARTIST嗎?
下..唔係掛 發表於 2013/3/18 20:28

與Sota Fujimori

(說是這樣說 不過96的Album裡面就會以「96」作為artist名稱
(不要問我為什麼

===========================================

http://www.nicovideo.jp/watch/sm20370279
我諗我開完個Wow Wow VENUS之後就應該放置
回復 支持 反對

96 album 中的是原版...

TYPE-R是同Sota 合作的版本...

應該有不同....
回復 支持 反對

因為有原曲的版本

OVERHEAT -Type R- 的artist就係Sota. + 96 (DOUBLE IMPACT)

OVERHEAT 本身的artist就係96

其實Sota都同好多的artist合作出曲目呢,包括了BONUS同VENUS
=============================================
http://www.nicovideo.jp/watch/sm20369926

感覺中毒性奇高...慎入
=============================================

原來VENUS仲有第二首新曲

http://www.nicovideo.jp/watch/sm20370114

咁搞法RB就黎變左VENUS的「基」地(茶
回復 支持 反對

http://www.nicovideo.jp/watch/sm20369926
感覺中毒性奇高...慎入
六神綱 發表於 2013/3/18 21:52

說起來
作曲是IOSYS的ARM
也就是負責過膝襪姬作曲/編曲的那個

==============================

看來要等VENUS/BONUS有曲子到jubeat都應該是不太可能的事
唯有玩RB好了
回復 支持 反對

幫手補充下:
新出GE ORDER功能其實似係OLG的任務,或者話成就系統

點加下那個受注按鈕就能接下選中的ORDER
內容通常係打幾多次特定種類的歌曲
有分作品的,有分譜面的,甚至連首歌名第一個音都有分
完成之後會有獎勵。
強烈建議先接下最底個個ORDER
接在之後打3首新歌(唔知限唔限原創曲)就會拿到花形的種子

可以種出新歌
追儺の桜 -春-
http://www.nicovideo.jp/watch/sm20370334
====================
另外,WINTER未解完GE可以選擇番去爬山,有冇速度加成就唔知啦
回復 支持 反對

其實Wow Wow VENUS姐係點解0.0?

VENUS基情?
回復 支持 反對