打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] [召喚]有玩diva既玩家 + 1個(幾無聊)既問題

回復 50# Torchic╳小火雞
原來一開始出果陣咁貴架
我第1次玩係上年5月到啦
係荃灣新之城玩 5蚊鋪
跟住就到今年4月先再接觸

激唱全首都係痴線咁濟
都唔明點解消失同激唱差咁遠=.="

我諗易clear / per左既原因係自己掌握到個技巧
應付起上黎就易d咁

我都見過有人玩イヤイヤ星人fail sad
回復 支持 反對

早出既歌係易玩d
因為果陣作譜果d人係未識得點樣整難譜
而且驚d玩家唔識玩太難既譜
佢地覺得200BPM既消失已經係好難

自從d整譜既人 開始發現到原來d玩家可以勁到咁痴線
於是就開始整d popipo阿 激唱阿 裡表阿呢d變態譜
所以宜家消失已經可以算係「9星尾」 而激唱係「9星頭」
回復 支持 反對

回復 52# Torchic╳小火雞
原來係咁
咁佢地應該出埋10-12星之類既難度嘛xd
唔好誤導人地
(雖然唔知咁樣整麻唔麻煩)

遲下會一直加埋extend既歌入黎
唔知RIP=RELEASE 同埋 rolling girl extreme會有幾難呢-x-
後者速度快 要整難的話就未必玩得到了
回復 支持 反對

老實講
單單激唱一首已經可以放係★10
不過唔知點解SEGA冇做

可能因為SEGA覺得難度級數越多 會越複雜
(就好似一隻遊戲有1~99級既歌 睇到都煩

============================

原來兩日前出左新服裝
ラセツトムクロ (250vp)

紅葉 (250vp)

時雨 (250vp)

即係話
下次PDA新曲應該係番凩結んで開いて羅刹と骸
回復 支持 反對

回復 54# Torchic╳小火雞
我覺得隻game要發展落去
10星一定會出架啦..
宜家都已經有玩家駕馭到果堆9星歌
再唔出難d既 佢地覺得冇野好挑戰就冇咁想玩

乜原來下次出咩歌係可以由新出既model黎預測架?
回復 支持 反對

乜原來下次出咩歌係可以由新出既model黎預測架?
小雪冰 發表於 2012/5/24 20:44

唔係次次都得
不過有幾次的確係出完果幾套服裝
下次更新就係果幾首歌

上次puzzle同裡表就係一個好例子
4月20日出完服裝 5月10日就出果幾套服裝相應既新曲了

另外激唱果次又係
回復 支持 反對

回復 56# Torchic╳小火雞

我見佢更新歌由既頻率係每月一次
都唔知要等幾耐先等完佢出哂extend既歌
我記得4月果陣佢都冇出過新歌tim-.-
回復 支持 反對

佢4月好似係話休息一個月

============================

http://miku.sega.jp/f/index.html
初音psv
最後個名係叫「Project DIVA f
回復 支持 反對

回復 58# Torchic╳小火雞
岩岩頭先去ok睇雜誌果陣見到gamezone(好似係)有寫
但係我諗係因為官方發放既內容太少
所以佢寫d野都係唔算多..
都係寫鏡音同埋初音果2首歌
同埋個AR系統咁樣 (<-這根本就是為_男而設的系統嘛)
回復 支持 反對

我差d又唔記得左呢個post

6月配信曲有消息鳥
除左之前講果兩首(果然中左
再加兩首招募曲(但係冇咩太大特色

回復 支持 反對