查看: 3115|回復: 10
打印 上一主題 下一主題
收起左側

RB又出新歌了(jubeat移植曲)

關閉 [複製鏈接]

今日好得閒即刻走去玩rb,多左一個名為jubeat3的column
見到的係兩首新歌

我未有咁多本錢去解禁,唯有同人地連機試玩一下

結論係:好難好難xn

順次序開的話第一首係

量子の海のリントヴルム (5/8/10+)
呢首難度可以鬼畜來形容,crazy

然後第二首係

Red Goose(4/8/10+)
呢首難度不遜色於DEADLOCK

呢兩首曲(hard)只可以用變態來形容

Red Goose我初見得70.1%,
量子の海のリントヴルム我初見得66.7% orz

難度比DEADLOCK更高,枚數比Bad maniacs仲要多

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 10 感謝情報

查看全部評分

回復

仲有一首ALBIDA(又係10+)
以第4首FINAL專用曲既身份登場
(即係你要順次序開左Twinkle Wonderland>万物快楽理論>Castle on the Moon
然後再用返相同既方法去開ALBIDA 好似係

順道放一放片源
Red Goose
http://www.nicovideo.jp/watch/sm17658102

量子の海
http://www.nicovideo.jp/watch/sm17658316

ALBIDA
http://www.nicovideo.jp/watch/sm17658669

==================================

不過點解RB呢排竟然入晒jubeat歌入去
而且全部都係jubeat lv10既歌
而且大部份都係10+

今代可以改名做reflec jubeat鳥
回復 支持 反對

仲有一首ALBIDA(又係10+)
以第4首FINAL專用曲既身份登場
(即係你要順次序開左Twinkle Wonderland>万物快楽 ...
Torchic╳小火雞 發表於 27-4-2012 18:09

之但係ALBIDA會唔會要你過左limelight stage 10先有機會出現呢?
p.s.今日打多一次万物快樂理論終於解禁左首曲
回復 支持 反對

哇....難到你= ="
回復 支持 反對

之但係ALBIDA會唔會要你過左limelight stage 10先有機會出現呢?
p.s.今日打多一次万物快樂理論終於解禁左 ...
六神綱 發表於 2012/4/27 19:09

呢層唔知
可能要有附加條件先會以FINAL出現 例如你所講要上到stage10
回復 支持 反對

我連jubeat2都未解完
jubeat3.......
睇來近排去機鋪都齋打rb算啦......

====日常====
今日終於clear左第一首10+啦
係行星風
雖然係只有71.4%= =
回復 支持 反對

無聊問題
RB6$ jubeat5$  (唔知其他地方價係咪咁)
果1$貴起邊度
回復 支持 反對

無聊問題
果1$貴起邊度
下..唔係掛 發表於 27-4-2012 23:03

少人玩自然要貴少少平衝番....
回復 支持 反對

無聊問題
果1$貴起邊度
下..唔係掛 發表於 2012/4/27 23:03

上面係其中一個答案

亦都可以係貴係"遲出"
rb比jubeat遲出幾個月 降價都應該會遲d掛
回復 支持 反對

我連jubeat1都解左concon咋-.-
而家努力開哂quaver果段先..
回復 支持 反對