查看: 13928|回復: 35
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[Jubeat] [jubeat第5代] jubeat saucer (DIAVOLO, Amalgamation, quaver...)

關閉 [複製鏈接]

由今日開始 一連幾日於日本進行Location Test

#6有片源

新收錄曲
Amalgamation Mystic Moon ? / 8 / 9
  [from DDRX3 vs 2ndMIX]
quaver♪ Risk Junk 5 / 8 / 9
  [from REFLECBEAT limelight]
DIAVOLO 度胸兄弟 4 / 9 / 10
  [from beatmaniaIIDX 19 Lincle]
Dragontail Butterfly Tom-H@ck feat.Nadia 4 / 7 / 9
  [from GuitarFreaksXG3&DrumManiaXG3]
Fantasia TЁЯRA 4 / 7 / 9
  [from pop'n music 17]
  [pop'n music 19第六回問卷調查「最想移植到jubeat的樂曲」第一位]
Vermilion dj REMO-CON 7 / 8 / 10
  [jubeat original]
squall 猫叉Master 5 / 7 / 9
  [jubeat original]
新たな幕開け 新井大樹 5 / 8 / 10
  [版權曲]

jubeat terminal
另外官方blog亦透露了"jubeat terminal"(ターミナル)
"jubeat terminal"就是指一部"預約機"
玩家玩jubeat之前可以先用e-pass預約 然後等號碼後就能玩了
(就類似去酒樓等位 去辦證件等叫號碼之類的
回復

咁得意, 要拎籌排隊... 人多個時不失為一個好方法 >u<
但要同班FD 一齊玩, 變相困難左, 等既時間都多左 @@
回復 支持 反對

回復 2# smw0316

係lor,,同FD連機咪要等冇晒人先玩得..?
回復 支持 反對

不過佢終於肯再收錄移植曲啦
回復 支持 反對

雖然唔知排隊系統搞乜
但係好多歌都好好聽
Fantasia仲好聽過this night,而且仲係9lv
回復 支持 反對

Fantasia仲好聽過this night,而且仲係9lv
lanceson7958 發表於 2012/3/30 19:01

認同
雖然我個人特別喜歡Sacred Oath

===================================

有片源了

片中的樂曲就是DIAVOLO
lv10 905combo 預計應該係快到會玩殘隻手既歌黎
回復 支持 反對

我要AKB既歌
回復 支持 反對

認同
雖然我個人特別喜歡Sacred Oath

===================================

有片源了

片中的樂曲就是DI ...
Torchic╳小火雞 發表於 30-3-2012 23:31

老實說... 到底新機種有咩唔同..
佢有新歌既 大可以更新..
但唔通為左新背景同新花整部新野-,-?
回復 支持 反對

老實說... 到底新機種有咩唔同..
佢有新歌既 大可以更新..
但唔通為左新背景同新花整部新野-,-? ...
下..唔係掛 發表於 31-3-2012 19:05

D制用得耐都要換下XD
回復 支持 反對

排隊系統就系想排除一d想霸住部機又吾玩個d=.=
不過有時又真系想同fd一齊玩既 默
回復 支持 反對