收起左側

[Jubeat] [已登場] copious APPEND全曲list + 集中帖

關閉 [複製鏈接]
間standard應該唔難,但轉folder...事關對親rb同jubeat以外都唔係好識操作

睇黎我都會開左兩首Lv.10的歌先,即532nm或者HBHB

希望星期一中午都已經玩到JUBEAT APPEND

p.s.呢幾日你係主要打咩儲AE?
六神綱 發表於 2012/3/17 21:12

所謂既folder呢
就係指每一代既分類

簡單黎講
你揀歌果陣 揀返LINCLE
然後禁一下下面果排白色掣
之後就會show晒每個folder出黎 有19Lincle 18RA 17Sirius 16Empress...
你揀返上一代 即係18 就應該會搵到

另外除左每一代既folder 你亦都可以揀剩係show指定lv既歌
方便你揀歌

順帶一提 如花係16Empress

============================

呢排...我咩都玩
每個時段都玩一次 就咁
(相反jubeat少玩左好多
回復 支持 反對

2. First Play (はじめてプレー)
假若於各大音樂遊戲玩APPEND TRAVEL曲,就會送500AE,
玩APPEND TRAVEL以外的樂曲,也會送500AE,
每日只限拿一次。(七種遊戲分開計算)

呢個唔明...即係拎到最盡有幾多AE?
回復 支持 反對

原來係咁的,,咁我得聽日放假點煲都冇用..
回復 支持 反對

2. First Play (はじめてプレー)
假若於各大音樂遊戲玩APPEND TRAVEL曲,就會送500AE,
玩APPEND TRAVEL以 ...
79948994 發表於 2012/3/18 01:47

簡單黎講
假設APPEND TRAVEL出左之後 你未玩過rb既話(打個例子啦)
你宜家去打一次rb
你打一次AT曲(rb既話就係cloche) 就會送500AE
打一次非AT曲(cloche以外既所有歌) 就會再送500AE
而上面呢兩個500AE就只可以拎一次(換言之總共賺1000AE)

同樣既方法 你再用多次落IIDX(玩532nm) XG3(玩幸せのかたち) DDR(玩TWINKLE HEART)
每個遊戲又賺多1000AE
即係夾埋就賺左4000AE了(已經可以開到一首歌)

然後你等到jubeat copious APPEND出左之後
再用返上面同樣既方法落jubeat (AT曲你可以玩果6首既任何一首)
咁又賺多1000AE

假如SDVX可以趕得切出埋既話 用返上面既方法又會賺到1000AE(玩candii)
當然我估唔會咁快有

結論:
你目前可以用呢個方法賺到4000AE
copious APPEND出左之後 你可以賺多1000AE(即係總共5000AE
回復 支持 反對

話 說 . . .
N 日 前 玩 RB2 所 亮 的 燈 ( 開 始 玩 AT 曲 + AT 外 曲 )
現 在 還 亮 了 沒 關 OTL
難 道 是 只 會 開 一 次 ww ?!
回復 支持 反對

話 說 . . .
N 日 前 玩 RB2 所 亮 的 燈 ( 開 始 玩 AT 曲 + AT 外 曲 )
現 在 還 亮 了 沒 關 OTL
難 道  ...
hinhin2006 發表於 2012/3/19 20:41

這個應該只可以拿一次

可以重複拎既應該得下面
- 每鋪100AE(オススメ機種:每鋪150AE)
- 時段bonus(一個時段50,兩個再送75,三個再送100)
回復 支持 反對

這個應該只可以拿一次

可以重複拎既應該得下面
- 每鋪100AE(オススメ機種:每鋪150AE)
- 時段bonus(一 ...
Torchic╳小火雞 發表於 19-3-2012 21:44

順帶一提,時段bonus係有時差的

例如日本的12點至5點即係香港的11點至4點

只需要將你眼前的時間推前一小時就可以
回復 支持 反對

大埔I-GAME仲係冇
回復 支持 反對

大埔igame仲係冇append?
咁神奇?

我記得上代
全港既jubeat都係差唔多果幾日時間更新做append

順帶一提,時段bonus係有時差的

例如日本的12點至5點即係香港的11點至4點

只需要將你眼前的時間推前一小 ...
六神綱 發表於 2012/3/20 21:51

對 推前一小時

不過要係11點之前打一鋪 真係難
我通常都係岩岩先起身(而且樓下冇機鋪
回復 支持 反對

其實。。
3000 1隻歌=_=
我而家得1000
點玩=__=

同埋d歌系咪可以傳到?
回復 支持 反對