打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 科幻故事 四十世紀籃球網絡(更新第二章)

果然好科幻a.a睇到中間選角個到笑左- -
回復 支持 反對

可能我作文真係唔係幾好= ="
回復 支持 反對

原帖由 恩田赤﹏REC 於 5-5-2008 01:35 發表

咁咪作多D囉A"A 作下作下就會愛上作文[[ipk (26)]]
回復 支持 反對

原帖由 恩田赤﹏REC 於 4-5-2008 17:35 發表

引到人笑咪ok a.a
睇呢d文章當娛樂之嘛,想睇小說我地去租都得a.a
再加上一次會比一次進步
回復 支持 反對

真係幾好睇丫..繼續寫啦..好想睇丫...
回復 支持 反對

我行左入去,見到3個人企左係到等緊
佢地都係講緊普通話,,唔通係大陸人..?
"人都死光ㄌ" by 呆呆a籃板 佢個身左下方寫住個C字
"ㄎㄎ,終於有人ㄌ" by 我不會三分 佢個身左下寫住個G字
而仲有一個人叫BSHD134354,佢寫住個F字,同我一樣BO @@"
除左呢隻英文字,佢地仲有寫住咩
LV 5 (呆呆a籃板) LV5 (我不會三分)
LV 3(BSHD134354)
我企左係三分線突然O都左五聲,就~"BEE"~
有個波突然出現係傻傻a籃板到,我對腳自動行左去罰球線個位,,,
我企定左係果到郁唔到,,,我拼命掙扎都只係上身係到un un下,,
突然頭頂出現左S.T.A.R.T呢五個英文字,我就郁到啦!
(以下呀傻代表傻傻a籃板,呀不會代表我不會三分,bs代表BSHD134354)

一郁到,呀傻已經張個波比左呀不會,而我戈隊個BS哥就一直向後行,
呀不會接到波就係三分線戈到射...CHOP一聲就入左,,,
我眼前一黑,就自己拎住左個波..企左係三分線出面,
而個籃GE上面個分牌變左三比0

又係出現左隻字...我就向前行...
我見呀不會岩岩甘型丫拿,
行到去三分線戈到我一個起跳就射個波出去,,,
點知明明係籃底GE呀傻突然間出黎拍走了我的球,

我拼命追...就追到GE時候呀不會突然P左K WO!
點知甘岩佢PK就P左係我前面拎左我個波呀 >"<!
真係唔底,佢拎左個波,,行埋黎我面前突然插一下花,
戈一刻...我感覺到隻腳好軟...冇哂力,,之後我訓低左,,
~"打機都會腳痺GE"~真係奇怪

好快呀不會又入多球三分..
(佢明講大話啦又話自己不會)
仲有一件事好奇怪...點解我個隊友由頭到尾淨係識向前向後行...

又係我開波GE時間...今次我冇左笨啦,
我計劃行到三分線插一下花先再射..等佢拍得甘開心丫拿..
但可惜..我一插花就比呀不會撞低左..我一起身就叫"你犯規啦!"
可是並無人理會,佢一執起個波又入一個三分..

我唔KUR~同佢嘈
"你明明撞我啦仲射,比番我開波啦,岩岩戈球唔算"
之後隻眼又一黑~真係比左我開波..
但係我見到分牌又變左9比0...
我好嬲~"比我開波姐~話左唔計囉,仲計咩分?"
佢地冇理我..我再講"頂..你地甘矛嫁..撞人仲要計埋分..!@$#^"
我一路講...隻字又彈出黎,,我諗住仲傾緊唔打住我企左係到...
點知呀不會一開始就行上黎偷我波..
我見到佢偷我用盡力渣實...仍然係到鬧佢
點知幾用力都好...突然有一下我唔知做咩又手痺
又比佢拎左波..
"好狗呀你..岩岩戈球都未同你講清楚你又係到偷,蝦我手痺~!你食屎啦"
之後呀傻無啦啦出聲
"幹~港宰不要吵"
我唔識普通話...我聽唔明
"你講咩野呀..我一個字都唔明呀!"
呢個時候...呀不會又入一球三分..
之後佢話"你不會玩就不要吵!你是白吃哦??"
我真係聽唔明...我試圖問我個上下上下行的隊友,,
"BS你係到做咩野姐一直...你黎評下理"
佢唔出聲...繼續沈迷係步行之中.....
眼前一黑..又開波

呀傻係到講"那個是外掛啦,你還問他你有病嗎?"
點都聽唔明...冇計..我拎住個波行行行...
行左入去三分線入面...呀不會行埋黎行到係甘偷我波...
而呀傻又係前面頂住我...
我好迷網到底應該點做...
就行到去底線戈到...(我唔忍啦!)
一下跳起使出全自動美麗姿態射球,,
個波射到超高極高爆高之後跳番落黎CHOP一聲!!
入左呢球波我自己都好驚訝=,=
我明明唔識打波但係係到真係可以識打波~__~
~"兩個都防守唔到我你地好廢呀"~一時意興闌珊既我講
呀傻係到話~"幹~狗在講狗話"
呀不會附和"他很煩呢..一會把他踢吧"

如事者我個波成日比人拍走..
隻腳又唔知做咩成日痺..
呢場我一個人打GE處\男比賽...
最後33比2完場...

一完場...我個頭頂有條黃色BAR出左黎..."O都O都O都"升左去一半...
隔離仲有個數字寫住50...眼前一閃...
我唔知做咩已經企左係球場出面..眼前出現一個告示牌寫住
"你已被室長強制離場"
我心諗...乜呢到D人甘狗嫁..撞人之餘仲要迫人走,..黑社會咩..
仲要打機都成日腳痺手痺...點解呀..
正當我對呢個環境感到無奈之際...
佢就出現了..

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
笨小子 + 10 內容精彩

查看全部評分

回復 支持 反對

ˊˇˋ

ㄋ要加油ㄉ

偶會依直支持你ㄌ ㄏㄏ
回復 支持 反對

沒什麼心機寫了吧= , =
回復 支持 反對