打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 科幻故事 四十世紀籃球網絡(更新第二章)

你個人都入左去玩啦= ="
唔真都變真
回復 支持 反對

原帖由 恩田赤﹏REC 於 30-4-2008 20:57 發表
你個人都入左去玩啦= ="
唔真都變真

比波打中會痛痛..[[bao_39]]

支持一下先A"A
回復 支持 反對

DUNK比中鋒BLK SHOT...
回復 支持 反對

原帖由 恩田赤﹏REC 於 1-5-2008 00:16 發表
DUNK比中鋒BLK SHOT...

跌落地個下..個人係咪痛到爆血 A"A
回復 支持 反對

下N回分解XD~~~
回復 支持 反對

好似好好玩咁bo= =
我想試下= =
回復 支持 反對

2000年後你在生就有得玩
回復 支持 反對

第一章  處男初體驗

呢個世界到底係幾時變成甘,,,?老實講我自己都唔知...
我今年得14歲,小一開始逃學,到e+噴射巴士英文係咩都未知,,,
我第一次接觸電腦網絡,應該係係4年之前,4年前我GE生日,
我爸爸就送左粒接收器比我吉係PATPAT到...而我戈時,,其實根本唔識電腦,

我淨係,,好鐘意玩波波...我去到一個講GAME GE 網頁,見到有隻GAME有粒
波扔來扔去,
我就揀左佢,當我第一次入GAME,我心情好興奮,因為....我就快有波玩,

一入到去...出現係我面前,係一位好美麗GE導遊美少女(似足Leah Dizon),
我比佢ge美色吸引住,一時忘記左自己係黎玩波,,淨係諗住佢戈對.....~!
@#$%^&*()_+|+
佢先先帶左我去一間有一個超大型ge發光波波ge房到,正當我想去打佢ge時
候,個波波出聲!

佢話 ~"歡迎光臨Freestyle 世界!!!!!!我係你ge新手指導!!幫助你創做角色,建
立你自己ge style呀~哈哈哈哈!!"~

我比佢如同醉漢一般ge聲音嚇左一跳,驚魂未定時佢又講...~"我地呢到終生
免費ge!!任你玩,好啦!!你想做男仔定女仔,!?"~

我好奇怪,,我明明就係仔,唔通可以做女!?我就一口揀左"做女仔~!"話一講完,
我突然覺得心口多左舊野,下面小左d野...

初初自己都唔係好信...當我摸一摸...(冇左)..我即時大叫~"alt f4!!!!"~  
我一彈彈番出現實世界,即時摸一摸,,(有wo..冇唔見到)到呢時呢刻,我終於明
白網絡世界到底係咩一回事....

我番番入去..搵番leah dizon姐姐..去番發光波波到...~"岩岩乜事走得甘快
呀!?揀好做男定女未呢~"
其實..我一早想試下做女仔..我決定..~"女,我要變一條女呀唔該!!"~ 頓時間我
多左又少左,,,

~"甘好啦,甘你想做咩位呀?!"~..我呆一呆,R一R頭..~"我黎玩波JA WO,咩叫
咩位??"~
突然間,我面前呢個好圓GE發光波波變左有少少呈"駝"圓GE圓型,,等左一分
鐘左右..

~"你面前有一個好高GE垃圾筒,你想你可以係好遠都扔得入D垃圾,不過唔識
執趺落黎戈D垃圾丫~
定還是識識地執到趺下來GE垃圾,不過就唔可以係好遠都扔得入丫,
定還是執垃圾好勁!不過一遠少少就扔唔入丫?"~ (發光波波:我盡左力...)

我諗左一諗...(雖然唔知同玩波有咩關係...不過要有垃圾扔都要識執垃圾嫁...)
~"我要又識執垃圾又扔得入"~ ...突然之間,我左腳GE左下方多左個F字!!
我烏低身摸又摸唔到..好怪..佢死都跟住我...我問發光波波又唔理我...

佢又再問,,,~"好啦,係兩樣都得GE環境之下,你想執垃圾勁D,定係扔得準D
呀!?"~
(嗯..呢個問題,唔洗諗啦,扔得準咪唔洗執囉!)~"扔準D!"~ 講完,我然之間高我
好多GE LEAH DIZON姐姐
矮左好多!! 我諗我至少都有180~!! 原本只係160 GE我一迅間變左180!!

我未HIGH完GE時候發光波波已經好似趕住走甘再問~"快D講埋你想改個咩
令名啦大哥"~
呢個時候..我諗起我GE初戀...一個我由細到大都暗戀GE女仔...~"叫
WinDwIN"啦!!麻煩英文符號跟足唔該!!"~

之後我腳底下面...踩住左呢個名...~"oh,,我唔要
踩住我心目中ge女神..!!幫我放係頭頂丫唔該!!"~
~"導遊~帶佢去新手訓練,唔好比我再見到佢...!"~發光波波怒氣沖沖甘講..

之後,我就比leah dizon姐姐帶左去一間房到,戈到入面竟然有個籃球場!!
仲比左個籃球我,我生平未接觸過籃球,籃球要點打我都唔知,,,
但係摸住個波又好似好熟識...好有沖動要扔佢入籃,,
(等我試試先,,,)我個心諗住射波,個身體就自動放出左一個好優美ge
姿態...一射破網!!之後,導遊姐姐同我講~"你e+咩招都未有,要打多d儲錢買呀,
你諗住用戈樣野你個身就會自動識做,所以唔洗怕真人唔識打波嫁!!"~

聽佢講完,,,果然又真係冇老點我...連我唔知咩係插花都識插花...
跳欄杆都成日跳唔過ge我仲可以入樽,不過就係唔知點解我諗入樽,,,
又有時都走左去上籃...關於呢個世界仲有好多野唔明....

練習左一陣...leah dizon姐姐就拖左我出房...去左一個市鎮甘ge地方..
我見到...有好多個好多個籃球場...有好多人係到比賽緊...
~"呢到係新手比賽區,你係呢到可以同其他玩家比賽,磨練技術,
所有球場ge正中央呢到呢,係綜合場所,你d衫呀褲呀鞋呀都可以係呢到買,
入面仲有訓練室,,你可以去學新技能,增強自己實力,祝遊戲快樂"~

佢一講完...就消失左...雖然唔知自己做緊乜,一場黎到就緊係玩下啦~__~,
我踩左入4號場...開始進行我第一場比賽.....

下一章   波神大戰口水佬

評分

參與人數 1樂點 +10 收起 理由
笨小子 + 10 原創內容

查看全部評分

回復 支持 反對

真係好啦..軒仔唔得閒到你作;P你個序章好似22世紀殺人網絡=,=

回復 支持 反對

我有冇份打波波= =?
我叫 小占
回復 支持 反對