查看: 5052|回復: 23
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 終於知道點解D人甘中意用e pass跟機

用卡跟機也不是好不了哪裡
整張卡被偷走的時候 可是失去了整張卡的價錢

基本上在這個沒有用簽排(嫌麻煩)和排隊(會阻路)的香港機鋪
不論拿什麼來跟機 也會有被偷走的危險
除非拿堆廢紙來跟機 不過我不知道其他人會用怎樣的眼光面對那位玩家

唯一只能做的就是多加留意
(p.s. 一直用一蚊跟機 也試過發現被偷走 不過倒沒有什麼所謂
回復 支持 反對

我懷疑香港機鋪唔用果樣野
係因為估到香港人都唔會咁有品去跟果部野排 ...
下..唔係掛 發表於 2013/4/23 10:05

唔係香港機鋪唔用
而係成部野係LT測試完之後就石沉大海
回復  下..唔係掛

我覺得最好的方法,就是用epass排順序,一二三四甘,未到你就唔好攞接下來個張epass來 ...
rk025 發表於 2013/4/23 22:14

這其實是一個好辦法
不過總是會有人不用卡去排(特別是老玩家)
甚至會有人很討厭看到有人用卡來跟機(因為用一蚊跟機已經是傳統...之類)
再加上叫機鋪定條文規定的話會引起不知哪裡的罵戰出現
所以要辦的話還是很難辦

另外SDVX的話還好
其他機種(例如RB、jubeat等)還真的沒有什麼位置給你去放卡
回復 支持 反對

唉 由RB群嘈到 荃金張紙單野 真係啲人...
打緊既時候跟機先係最黑人憎 ...
魔撒 發表於 2013/4/24 21:27

我就食花生而已
邊個岩邊個錯就唔想評論啦(亦都唔太想係呢度講返件事

不過比著我係荃金
我寧願比d玩家自發性去貼告示好過
起碼要鬧都係鬧佢地
回復 支持 反對

我諗起我有個朋友 本身用1蚊跟機
自從佢貼左張卡貼係張e-pass之後
次次玩jubeat跟機都拎個e-pass黎跟 仲要有卡貼果一面對出
原因...大概你地都會估到
回復 支持 反對

你擺卡都可以比人拎走架
(仲要晒多35蚊去買過張新e-pass
回復 支持 反對