收起左側

[Jubeat] [jubeat第5代] jubeat saucer (DIAVOLO, Amalgamation, quaver...)

關閉 [複製鏈接]

由今日開始 一連幾日於日本進行Location Test

#6有片源

新收錄曲
Amalgamation Mystic Moon ? / 8 / 9
  [from DDRX3 vs 2ndMIX]
quaver♪ Risk Junk 5 / 8 / 9
  [from REFLECBEAT limelight]
DIAVOLO 度胸兄弟 4 / 9 / 10
  [from beatmaniaIIDX 19 Lincle]
Dragontail Butterfly Tom-H@ck feat.Nadia 4 / 7 / 9
  [from GuitarFreaksXG3&DrumManiaXG3]
Fantasia TЁЯRA 4 / 7 / 9
  [from pop'n music 17]
  [pop'n music 19第六回問卷調查「最想移植到jubeat的樂曲」第一位]
Vermilion dj REMO-CON 7 / 8 / 10
  [jubeat original]
squall 猫叉Master 5 / 7 / 9
  [jubeat original]
新たな幕開け 新井大樹 5 / 8 / 10
  [版權曲]

jubeat terminal
另外官方blog亦透露了"jubeat terminal"(ターミナル)
"jubeat terminal"就是指一部"預約機"
玩家玩jubeat之前可以先用e-pass預約 然後等號碼後就能玩了
(就類似去酒樓等位 去辦證件等叫號碼之類的
回復

不過佢終於肯再收錄移植曲啦
回復 支持 反對

Fantasia仲好聽過this night,而且仲係9lv
lanceson7958 發表於 2012/3/30 19:01

認同
雖然我個人特別喜歡Sacred Oath

===================================

有片源了

片中的樂曲就是DIAVOLO
lv10 905combo 預計應該係快到會玩殘隻手既歌黎
回復 支持 反對

老實說... 到底新機種有咩唔同..
佢有新歌既 大可以更新..
但唔通為左新背景同新花整部新野-,-? ...
下..唔係掛 發表於 2012/3/31 19:05

部野其實冇換到(由初代到宜家4代都係
只需要更新裡面個software就得
不過唔計APPEND 每次轉新代果陣 上面同下面棧燈都會變色
而且螢幕介面會有唔同(甚至操作和系統都會有唔同)

不過外殼本身不會轉就是了
除非K社唔知點解有一日想整部jubeatXG出黎 有25個掣咁樣
回復 支持 反對

我諗K社會將jubeat繼續定為「適合新手入門的音樂遊戲」吧
唔會加大難度既
回復 支持 反對

咦,DIAVOLO好似係來自IIDX的曲,個日見人玩IIDX的時候見到有首咁的歌
六神綱 發表於 2012/4/6 20:34

係果首冇錯
後面果堆樓梯實在sosad

其餘果幾首歌既來源就自行看樓頂吧
回復 支持 反對

其實
我反而係諗緊K社
肯唔肯比香港入果部野
回復 支持 反對

佢唔入反而好
我真心覺得萬一真係靠佢排隊既話
總會有D人一次拍5張卡咁 ...
lanceson7958 發表於 2012/4/17 00:42

你可以咁諗wo
一般玩家最多都係用一張卡黎玩(就算佢手上有幾張 佢肯拎黎煲既都係得一張
佢嘟晒手上果五張卡既話 就只有一鋪係用自己張主卡 其餘四張就要用副卡

當然我唔排除有人會張五張卡當晒做主力卡既
不過可能從此之後 有d人會慣性keep兩張卡
每次玩都嘟兩張
所以我都唔係幾睇好呢部機

其實係咪強制要拍卡功能
唔可以機鋪自行cut左佢咩-__-
91h28ve9ah 發表於 2012/4/17 15:56

呢層就要睇K社
會唔會強制迫所有地方都要裝呢部野(可能性唔大

係機鋪既角度黎講
玩家因為爭機打而出紛爭既機會細左 嘈都嘈少d(雖然呢d事比較上稀有
場務可以做少d工夫 肯裝都唔出奇

當然 以上是我的個人猜測而已
回復 支持 反對

其實連機我諗唔係問題
只要一齊嘟 得左

===============================

岩岩無聊上左上wiki
削除曲
ロケテスト第1期2回目では「そらとぶひかり」のみ削除を確認

不翻譯了 睇漢字同歌名應該都明
大家點睇
回復 支持 反對

2個字
holy crab
我仲記得我對jubeat的第一印象係一堆人響度打這首歌(e家少見了...)
竟然要del.... ...
[H]mel 發表於 2012/4/24 00:06

我既諗法同你差唔多

真係希望K社快d出刪除曲list
等我知道有d咩歌可以唔駛再煲都好
回復 支持 反對