打印 上一主題 下一主題
收起左側

[問題求助] 港服G改後會保留機體等級???

大家都知港服7月會G改 大家都想知道港服會唔會保留機體等級同防爆等道具的補償
防爆同100% OC 就一定會有補償
如果冇補償就真係冇晒人玩 所以並唔擔心 不過希望可以韓服同台服一樣有得選擇要g定道具
我擔心係機體會被降級 我剖部機oc升到oc5就停 除左部分愛機會升oc6 G改後 冇得升EX 所以宜家努力升緊EX
我升機完全靠玩對戰 任務宜家個個都話要加速先比入........ 一部S機 25000 EXP 真係升得好辛苦 仲要玩對戰升 辛辛苦苦升左7部S機到25000EXP
再加活動送的5000EXP膠 仲於升左部突自上EX 個軍階不知不覺間升左准將
如果港服唔跟其他服一樣保留機體等級 我就真係要放棄SD......
台服機體等級會保留 港服會點做?
  • 時間2013-07-02 08::36:43
  • 主題7/2 G改革後保管箱及禮物箱中機體等級說明

•         各位玩家好:

「G改革-變革的世界」後,舊有的新兵~王牌、特裝、進階特裝系統的機體等級,
            將依照原有的機體等級重設為等級1~12,以及等級EX等共13級。
            但僅限已存在機體格納庫中的機體
            於保管箱或禮物箱中未提出的機體將一律統一為等級1。

《SD鋼彈Online》營運團隊敬上

回復

想問你到底係咪自己單機緊?
http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... &extra=page%3D1
呢個post仲係度,你有咩問題想問?
回復 支持 反對

負評我比既

評分

參與人數 1樂點 -5 收起 理由
小湊 -5 連帖

查看全部評分

回復 支持 反對

負評我比既
芝士蛋糕 發表於 3-7-2013 16:22

你連帖了,小心扣分
回復 支持 反對

依家啲人係懶定係呃分
回復 支持 反對

會保留機體等級
吾留會比人插死
回復 支持 反對

你連帖了,小心扣分
199xabc 發表於 3-7-2013 16:22

已扣分,不緊要多謝提醒
回復 支持 反對

ex係13級?
回復 支持 反對

其實最公平做法 係按返原先機體總經驗數值 轉換返落 G改 lv 總經驗值

不過我覺得G改後幾多lv 都唔緊要 反正都原生開曬技能  高級部件係犧牲部分性能數值換取部分性能加強

反而G改特裝點數卡(要插4部件要將d機升做特4,SR成本最貴) 有冇機會減價先係重點(FF下算)
回復 支持 反對

http://www.nakuz.com/bbs/viewthread.php?tid=4445532&extra=page%3D1

第1頁都懶得睇,so勁
回復 支持 反對