查看: 1826|回復: 12
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 究竟只人邊度錯,打人咁弱雞

新SER天龍派

全5帶6
8粒5紅寶,1粒6紅寶
全6身法(5粒)
全6冰抗   538抗
全5命中(7粒)

冰              火           玄             毒
屬       724             710       3062         1122
抗       538            19             6             19
忽抗     53               0           417            70
下限      0                0            17              0

點解打人得6xxx-7xxx,點指後先得8xxx,中沖完先1m左右
究竟d石點改,先會打人更加暴力??
回復

更暴力建議咪平均減抗
你主玄,減玄抗拆3粒
上2粒減火,1粒減冰。咁樣你減玄仲有267。夠減單孔玄抗人啦。(少人上玄)雙抗人就算你417都減唔晒架啦
其他屬減意思同樣。有d 人可能2-3抗,咁樣上都夠減佢地d 抗
4屬可以打出黎就會更加痛啦
回復 支持 反對

人地有抗掛
回復 支持 反對

回復 2# fongkapan

即平均大約幾多忽抗先??
回復 支持 反對

正常你隻天龍打人應該唔會係6~7千 我隻野打人都89千 你係咪對手係雙抗?
回復 支持 反對

正常你隻天龍打人應該唔會係6~7千 我隻野打人都89千 你係咪對手係雙抗?
南官彩兒 發表於 18-11-2012 22:36

對手係我..
我得150冰抗210玄抗
回復 支持 反對

對手係我..
我得150冰抗210玄抗
笨蛋。琪 發表於 18-11-2012 22:58

咁咪無左千幾屬囉 正常嫁
回復 支持 反對

回復 4# zireop903
你5石,上9粒減抗
可以減3種抗,每樣150
可以減兩種,一樣250一樣200
或者專一副其他,專300其他各50。
代入你case
主玄,副毒火冰。
咁樣你上6粒減玄抗,減毒火冰抗各1粒
洗武魂減毒抗減火抗去6lv,神器減毒抗減火抗
咁樣應該做到減玄300左右,減毒火雙抗130左右,減冰抗50
假設有人單玄抗(同石)50*6=300。你減玄岩岩好,其他抗佢又冇。全部屬攻轟落去,痛爆
假設有人單孔毒火抗6÷2=3。毒火抗各上3粒。3*50=150你減毒抗同減火抗都130。差果20抗影響好細。加上佢唔係玄抗,姐係冰攻同玄攻都全部轟到落去。都痛
假設有人雙孔毒火冰抗12÷3=4。毒火冰抗各上4粒。4*50=200。無能為力啦佢玩4孔抗。不過玄攻都係可以全數轟落去
假設有人雙孔玄抗。就算你打晒9粒5減抗都唔夠減。
假設有人玄抗*8毒抗*4。50*8=400,你300減抗唔夠減,毒抗都唔夠減。如果咁上法石肯定你仇家黎架啦。
所以跟我個上石方法,除非4孔都上抗。如果唔係(6粒)單孔同lv 抗石嘅,你都肯定發揮到全部屬攻轟落佢到嘅最大傷害。
回復 支持 反對

新SER天龍派

全5帶6
8粒5紅寶,1粒6紅寶
全6身法(5粒)
全6冰抗   538抗
全5命中(7粒)

冰       ...
zireop903 發表於 18-11-2012 20:46

我估對方係抗左你一重副屬
剩4700屬攻左右
3萬內攻/外攻
平推7千幾好正常
放大就過萬啦
唔係你想幾多?
天龍係咁
回復 支持 反對

回復 8# fongkapan

應該話d人全6石4屬抗,d忽抗大約幾多比較安全,輸出起碼有8xxx

5抗石尼個數吳多適合宜家個天龍!!

其實,可以谷高d咩石講d來參考下
回復 支持 反對