收起左側

[SDVX] SOUND VOLTEX 香港Location Test (7月2日止,VZ / GW)

關閉 [複製鏈接]
因為本身約左人去北角(茶
回復 支持 反對

而家出街試機去~~~~
回復 支持 反對

VZ已到
現在就試玩去
回復 支持 反對

好快好刺激.....
回復 支持 反對

玩左幾鋪

1. 六神大講既「兩曲保證」其實係岩左一半
岩岩開始玩既玩家應該會有呢個新手icon(下圖左邊紅框示

只要你有呢一個新手icon 就會有「兩曲保證」
即係第一首fail都仍然可以玩第二首

但係當你玩到咁上下 果個新手icon就會消失
咁樣你第一首fail就會即刻GAME OVER了
(我好似玩到第3鋪定第4鋪就冇左 宜家第一二首揀歌都要好小心

=========================

2. 之前唔記得左講有耳筒位(所以大家最好帶埋耳筒去
 插左落去之後 按數字鍵1同7去調整耳筒音量
 另外唔係隻隻耳筒都得(我有個PHILIPS耳筒 插落去佢話唔得
 總之自己試

3. 揀完歌之後 入到TRACK畫面
 你可以禁實start掣 再扭左右兩個VOL(旋轉扭)是但一個 設定譜面速度
 不過新手打低lv既話 其實唔駛set都得(後期上到高lv就可能要

4. 「揀歌/揀難度」果邊有晒圖文教學,唔駛驚自己唔識搞

5. 有IIDX底既人可以嘗試直上ADV甚至EXH

6. 大家最擔心既VOL(旋轉扭)方面
 當斜條黎既時候 其實大家唔駛轉得咁快
 因為你轉得快又好 轉得慢又好 都唔會斷combo
 總之比部機感應到你的確係到「轉緊」就可以了
 當然 打橫既時候就真係要好快...你用「撻手指」既方式去轉一轉個VOL就可以了

假如成日遇到「隻手已經轉到極限冇得再轉」既情況
 可以學下六神大 用手指/手掌頂住VOL既其中一邊 上下移動
 再唔係就可以郁少少 快速鬆開 再郁少少 再快速鬆開...(我用緊呢個方法

7. 陣間再講
回復 支持 反對

玩左幾鋪

不過一返黎就比人催打eco升lv
陣間再講感受
Torchic╳小火雞 發表於 22-6-2012 18:23

第二日走去玩,玩左一首Second Heaven(買番黎的),但只係NOVICE

都唔知點先可以解禁埋ADVANCED同埋EXHAUST
回復 支持 反對

我改左上面個post
大家可以參詳下
回復 支持 反對

今日去玩
最後唔識死選了ALBIDA advance
大 爆 死
結論:難度響jb/rb和IIDX之間,玩熟左睇著個畫面大迴轉會有爽快感(?)
如果唔係7蚊的定價實在有d貴,到時正式抵港時我應該會每次去vz個陣coin番幾局
回復 支持 反對

請問各位係VZ大約排左幾內?
我想下星期一下就去
回復 支持 反對

今日玩的焦點係Broken同埋ALBIDA

前者ADV LV10,後者 ADV LV9

前作71萬ORZ,後者83萬,但都係唔夠條巴的70%,即係fail=.=

挑戰高LV果然出事了,好在係FINAL ROUND

玩LV7開始吃力,甚至連LV8都會FAIL,好在smoooch仲pass到
今日見到的係

過980000應該就拎AAA

過940000都已經拎到AA

過900000就係拎A
回復 支持 反對