打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] [原創機評] 再生高達 (簡介,心得,以及對SD小小既見解)

寫得幾好...
不過再生呢部機...我覺得太食浮遊(唔用浮遊果D我都唔知佢地點玩既)
R後倒地炮...4HIT是很大的缺點 話就話2400系數係好高 但係射唔準就分分鐘得2HIT
至於追彈...佢放果D方式真係用00R一樣............膠
左右放既追彈永遠好難躲係建築物後面放 多數要飛起
以再生既防禦力...飛起做靶 對面一部SF都可以搞到你冇左2成血

另外R前...2武加3武既火力真係比天意同未改既不知火高....
1400系數既光槍...瞬間2800系數既浮遊 絕對能做成高傷害
把刀就廢事講 你又唔係F91(F91都少開刀)又唔係熾天 好地地冇事點會開刀
但係...R前17.8防 就係R前既致命傷
比部SZ撞過黎 4成血就冇左

技能方面...全部都係半成血先爆
仲有我覺得個2技好怪...

HP 40%以下,機體的攻擊力+1.5、防禦力+3.0、武器的重新裝填速度+35%、必殺技威力+20%

攻擊力+1.5....有鬼用咩= =加埋落防度仲好...
必殺技威力上升20%...講真唔係太有用
如果改成
HP 40%以下,機體的防禦力+4.5、武器的重新裝填速度+40%、必殺技威力+20%

就好好多
另外再生一比人抽彈就X
2武回彈速度可以話慢
而且唔可以變身放全彈必/走佬(R後比較長氣)
SO 再生最好插V(你有信心唔比人抽彈可以插NT)

終括來說
再生係一部火力,機動性高 射擊武裝多樣化 但防禦低既機體
此機體最需要的是:

隊友
回復 支持 反對

只能說
R前二武回彈真系好慢
後場輸出幾下無晒
R後手感差小玩
回復 支持 反對

寫得幾好...
不過再生呢部機...我覺得太食浮遊(唔用浮遊果D我都唔知佢地點玩既)
R後倒地炮...4HIT是很大的 ...
奧米加之手 發表於 18-6-2012 21:47

首先提到一點
佢既追彈係建築物後放吾係吾得
只係因為角度多數得3粒放到出去- -

其實有得必有失
我都講左呢部機好靠隊友
佢絕對吾係咩單挑一大幾既機- -
吾係話吾得,
但係正常大家差吾多技術黎講佢幾蝕
再生有D以命換命甘樣囉
你打人痛比人打都痛

其實必殺技都咪話吾有用,有時真係靠呢下必反盤-___-
其實佢武裝都回得OK快
除非你玩常規,正常死亡競賽係夠用既-_-

老實講,正常玩都好難比人抽彈
首先佢吾係沖既機,除非你比人偷襲
但係多D用右鍵LOCK黎睇人位 各樣各樣
人地吾係紅閃去你偷你背都吾會比人抽到

而2技加攻黎講,比較全面
就算你之後龜打輸出都穩定D
只要睇下位就OK
係無錯佢係比突自克得幾犀利下
甘但係佢都克拳機好犀利
有利就有弊,
D機體都係相互制衡
無可能一部機就可以打天下係咪先- -?
回復 支持 反對

好詳細, 不過太多字...會搞到人無心機睇晒......thx for sharing
回復 支持 反對

好詳細, 不過太多字...會搞到人無心機睇晒......thx for sharing
cheong413 發表於 18-6-2012 23:40

甘都無計=___=
要詳細介紹自然多字~_~
回復 支持 反對

寫得好好, 雖然排版一般, 但看完就知道內容相當豐富.
這麼長的文章, 用書面語的話可能更易讀.

我沒用過再生, 但常用天意的我一直覺得這東西有點太強...
甚至認為它有點逆天, 但看完這機評後, 就知道這機還是有點大缺點.

我最喜歡感想部分, 特別是"淡化自我"一段
回復 支持 反對

寫得好好, 雖然排版一般, 但看完就知道內容相當豐富.
這麼長的文章, 用書面語的話可能更易讀.

我沒用過再 ...
jscn 發表於 19-6-2012 11:04

我同意用書面語比較好-_-
不過我懶-__-同埋有時覺得口語順手D

其實逆天吾係話吾得既
但真係睇對面用成點
如果屬性吾相克,技術差吾多都有機會既~_~
回復 支持 反對

合唔到啦應該~抽唔到隻AR, EXCEPT到時買AR啦唉- -
回復 支持 反對

強大...連整呢部機既人都未必想到咁多野==
回復 支持 反對

以為自己MSN響= =
回復 支持 反對