查看: 2640|回復: 16
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 遊戲問題?(0918更新問題)

尺度:
第一、有洞房,會否因此出現限制級問題/黑屏過去就算?
第二、有無得強搶民女?
第三、會否出現血腥場面?以官方視頻推測應該不會出現,但會否能選擇出現就不知了!MKZ Online都能選擇嘖血,所以好奇問問!

系統
第一、可否與玩家嫁娶?
第二、會不會內功深厚過對手,把對手的內功攻擊彈回頭(eg:靜玄用內力打張無忌,被張無忌的深厚內力彈回去)
第三、可唔可以好像張無忌同人邊打邊偷學對手的武學?

題外話:
遊戲名稱:公孫梓榆(我先祖乃軒轅氐,姓公孫,名黃帝,在歷史上換了數次姓後,我的姓就當然不是公孫^,^)
外號:東邪(醫好了/接受過我幫助的人都要陪我玩)
性格:不守繁文縟節、倫理道德,只愛思考、玩樂、搗蛋,你地可以話我棄道入魔,但我會以我的「魔」來改寫出新的天道!
生活職業:棋士+大夫+卦士+
生活技能:採草藥+制藥+採毒藥+制毒+烹飪
武器:雙劍(可以的話:一劍一玉簫,劍用獨孤九劍,玉簫用太極劍)
門派:武當
題外話:可以的話我會學
內功/心法:九陽神功+九陰神功(九陰真經上卷)+解穴秘訣(九陰真經下卷)+閉氣秘訣(九陰真經下卷)+易筋鍛骨章(九陰真經下卷)+手揮五弦(九陰真經下卷)+八荒六合唯我獨尊功+神照經+乾坤大挪移+左右互搏
劍法:太極劍+獨孤九劍+玉簫劍法
樂曲:碧海潮生曲+笑傲江湖曲
掌法:摧心掌(九陰真經下卷)
指法:彈指神通
拳法:太極拳
輕功:雲梯縱
醫書:藥王神篇+胡青牛醫書+王難姑毒經

小弟將不定期更新問題,直至公測得到答案後,也會不斷更新!也會不斷更新資料!
回復

東邪獨來獨往的說:handshake
回復 支持 反對

九陰白骨爪好似唔應該列入掌法= =
奈何隻GAME話佢係掌法我都唔覺得九陰白骨爪係掌法...
回復 支持 反對

回復 3# ~蛇仔~

還有就是..
九陰白骨爪沒有上下卷之分的說..
九陰真經先有

and..
左右互搏應該唔算係內功
回復 支持 反對

講真有D野惡搞下都唔錯A~~~最緊要好玩
回復 支持 反對

回復 4# 不滅之風
左右互搏只可以話係技巧
回復 支持 反對

回復 2# 不滅之風

東邪是不守規則、繁文縟節,被世人說離經叛道,而不是獨來獨往@@!
----------
我的意思是九陰白骨爪是九陰真經的下卷

and...
左右互搏算是心法吧= ="

回復 3# ~蛇仔~

我都應該九陰白骨爪應該是拳法,,eg:五形拳都是用爪
回復 支持 反對

回復 7# tszyuloveyou
九陰白骨爪應該係列入指法~
拳法係用手背,掌法係用手掌,但係九陰白骨爪2樣都唔係~
回復 支持 反對

回復 8# ~蛇仔~

咁五形拳是用爪,太極拳是用掌,咪又係一樣好奇怪嗎?

--------
剛更新了一些問題
回復 支持 反對

回復  ~蛇仔~

咁五形拳是用爪,太極拳是用掌,咪又係一樣好奇怪嗎?

--------
剛更新了一些問題 ...
tszyuloveyou 發表於 10-9-2010 18:54

咁如果1個人冇哂10隻手指,佢仲可唔可以學九陰白骨爪?!
回復 支持 反對