打印 上一主題 下一主題
收起左側

邱福龍可以維持幾耐 ?

[[bao_31]] 出色畫功的漫畫家已很少, 可令我收藏的漫畫更少, 希望龍兄可維持耐d, 好頭好尾, 令我多一套收藏品!
回復 支持 反對

希望keep到啦,先前果啲keep到10期就比我KO了...我cut左肥仔本 有神 才買黎睇睇啦!
14元點都比下面.加油[[bao_36]]
回復 支持 反對

原帖由 aztrun 於 23-2-2008 23:48 發表
希望keep到啦,先前果啲keep到10期就比我KO了...我cut左肥仔本 有神 才買黎睇睇啦!
14元點都比下面.加油[]

哈哈﹗冇錯,肥仔d copy & paste畫功仲諗住加價。相信佢睇完龍少本書之後就知道咩叫漫畫喇﹗香港讀者唔係盲從支持,都要有要求架嘛﹗
至於題目既「邱福龍可以維持幾耐」..坦白講,除左龍神1(即係之前厚裝5期本)小弟係買齊之外,龍少d書都係睇睇下忍唔住放棄,(火雲邪神立過眼,因為冇睇龍記,冇心情追,小魔神都係買到中段giveup左 =_="")因為好多本都確有「龍頭蛇尾」,開頭真係勁到無論,之後可能龍少要幫黃生其他書做人設或美術總監既關係,畫畫下質素就每況越下。

不過,今次龍少今次自行創業(雖然點睇都係同玉記有d關係...),創業作的確係許勝不許敗﹗加上杉強同慶仔手畫都屬一線級,睇個牌面就幾有信心喇﹗希望龍少可以專心d,俾返個「龍頭龍尾」我地呢班讀者啦﹗小弟真係好幾年冇買新港漫了,唔好再令我或一眾讀書覺得您既書「龍頭蛇尾」就好了﹗^__^
回復 支持 反對

想當日睇小魔神最後個期,真係媽媽聲,浪費我咁多車錢,食飯錢

回復 支持 反對

原帖由 70608 於 24-2-2008 22:53 發表

大聖王仲恐怖,根本唔係人睇o既,希望神兵四好o的啦
不過講開如果龍少脫期係因為要畫大場面o既話,我又唔介意脫期呀
回復 支持 反對

原帖由 xmen 於 24-2-2008 02:02 發表

哈哈﹗冇錯,肥仔d copy & paste畫功仲諗住加價。相信佢睇完龍少本書之後就知道咩叫漫畫喇﹗香港讀者唔係盲從支持,都要有要求架嘛﹗
至於題目既「邱福龍可以維持幾耐」..坦白講,除左龍神1(即係之前厚裝5期本) ...

哈哈!死肥佬手下无马就无马啦,仲赞自己衣种”鬼鼠偷鸡翻转再翻转“的手法!一本漫画31页,甘搞法肥佬顶笼剩系画左20页,其余都系抄翻D旧野,甚至同一期C&P都够胆死!如果甘都加多蚊,CUT书无商量!
回復 支持 反對

原帖由 70608 於 24-2-2008 22:53 發表

同感!小魔神最后简直就系垃圾!画面素质极差,故事拖戏!终极完左之后,仲搞多个鬼统,9唔搭8!!!!
回復 支持 反對

原帖由 wood2046 於 25-2-2008 00:08 發表

大聖王仲恐怖,根本唔係人睇o既,希望神兵四好o的啦
不過講開如果龍少脫期係因為要畫大場面o既話,我又唔介意脫期呀

大圣王衣种题材纯粹系迎合当时连续剧的热潮,所以根本就唔会有太多的创意和新意
回復 支持 反對

如果能保持一贯水准,且故事合理兼精彩,应该可以过一百期的,有信心龙少可以做到。
回復 支持 反對

原帖由 aztrun 於 23-2-2008 23:48 發表
14元點都比下面.加油[]

我估龍少做足準備,10期一定唔係問題,起碼20期先可以見到d問題浮唔浮出黎
回復 支持 反對