查看: 25291|回復: 30
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[IIDX] 究竟而加仲有冇人玩IIDX

關閉 [複製鏈接]

大把(你去旺角可能會見到比較多 港島不清楚)
本身大多數都係玩左一排既老手

引用某個會員所講 始終IIDX難學難精 好難吸引到新手入黎
所以K社先用Lincle Link阿APPEND TRAVEL等等既技倆 去吸引新手投幣
所以你見到近排越黎越多人自殺就係咁解(茶
回復 支持 反對

我都轉投緊IIDX
不過RB我放棄了
回復 支持 反對

用keyboard玩真係ok痛苦
d掣縮埋一舊
回復 支持 反對

連帖是不好的(茶
下次要留意了

=============================

好了回題
講起價錢既問題
宜家IIDX又未減價 RB就得好少地方減左價
其實LincleLink5既吸水力真係好重
回復 支持 反對

說實話
我本來係想以每鋪2蚊幫人打(即係另一個人比4蚊)
回復 支持 反對

如果係以前靠step up解歌應該好有賺頭
可惜現在d人唔會玩只會自殺去..... ...
[H]mel 發表於 2012/7/9 00:15

但係人地比30蚊自殺5鋪
同我合作就20蚊自殺5鋪 效果一樣 仲平10蚊

我就可以2蚊鋪練下實力(茶
雙贏

(點解我講到好似賣緊廣告咁...算鳥
回復 支持 反對

所以台灣也好像很流行夾錢玩 一個想玩跟一個想自殺的夾錢
想玩的可以以平價來玩(不過不會紀錄NewRecord
想自殺的也可以以平價來自殺
回復 支持 反對

咁係跟機果個想你自殺je 又唔係自己想自殺
不過我一見到18個人跟機 比我見到都實走 haha
回復 支持 反對

咦咁呢個我都有意,話說小弟覺得IIDX d歌幾好聽,比某d歌攪到我好想玩>
Killer乂天剎 發表於 2012/7/21 19:29

咁你點解唔自己一個玩
你可以set晒自動碟、5-key、easy...對新手黎講 要clear都應該唔難

況且你第1首揀lv5或者以下既話
死左都仲可以打第2首
回復 支持 反對

之前整落既圖終於有用了

揀歌果陣
禁實個START BUTTON(1p既禁左邊 2p既禁右邊果個
然後就會彈左咁既野

每個掣都有所屬既option(當然唔係叫你禁落個mon度
最右邊果個黑掣 寫住ASSIST果個 你連續禁幾下直至變成AUTO SCRATCH就得
另外5-key都係ASSIST果度搞

至於其他option有咩用 官網有教學
http://p.eagate.573.jp/game/2dx/ ... to_game_option.html
回復 支持 反對