收起左側

[REFLEC BEAT] [IIDX, RB] BEMANI(超騙錢)連動曲活動 - Lincle Link 第五彈

關閉 [複製鏈接]

你想點玩就點玩架啦 人地點對你都冇乎
反正你入左錢 你又唔係「毀滅緊果部機」
回復 支持 反對

係果堆
大聲制既下面

另外果三個地方...
假如你純粹係想幫RB開歌 去邊度都得

如果真係想知果三個地方既分別...我上左wiki搵資料
Phase1 初期ダンジョン †

迷いの森
        「一度入ったら出られない迷路の森、敵が多く経験値が沢山稼げそうだ」
        経験値が多めに取得できるが、DELLARは少なめ。
    仄暗い沼
        「ほとんど光が差さない沼地、レアな敵に遭遇することも・・」
        レアな敵キャラの出現率が高い。DELLAR/経験値も平均して多く取れる。
    呪いの山
        「まがまがしい気配を放つ山、デラーを多くもつ敵も多い」
        DELLARが多めに取得できるが、経験値は少なめ。

我猜你看漢字 都應該明白是什麼意思了

順帶一提
DELLAR就係用黎比你買野
例如服裝 臉孔 武器 甚至是遊戲界面的按鍵效果、note顏色等等...
回復 支持 反對

10同10+真係越出越難
回復 支持 反對

總之扼錢就是了
辛辛苦苦打iidx開既歌依家開放哂

btw 我想問下你d簽名係邊度整出黎 ...
bennyyam0614 發表於 2012/6/28 10:12

http://g2ex.sakura.ne.jp/appendix/ap03.htm
呢度
自己入data就行了

==================================

D.J.Amuro Vs MAX MAXIMIZER
前面那人好似未見過,後面...緊係記得 ...
六神綱 發表於 2012/6/28 19:12

前面是dj TAKA無誤 通常係IIDX先會用到既名義
不過佢一用到D.J.Amuro名義既時候 果首歌都係好變態架啦
例如有A、AA、F、冥
上到Another都係有12架啦(而且冥係12上位

MAX MAXIMIZER是Qrispy (因為曲風完全不同才會用第二個名義吧?)
目前只出過死鎖跟最新的那首HAERETICUS(都是RB的最強曲之二就是了)
換言之就是RB最強 vs IIDX最強了吧(茶
回復 支持 反對

有d的確好難分清楚(茶
初初d人話雷龍就係龍星
但係我覺得應該冇咁簡單

點知真係就係咁簡單(茶
回復 支持 反對

不愧是中原龍太郎

說起貓叉
聽說有加號跟沒有加號也是同一個人
而分別就在於其中一個是走鄉村風格 好似係(至於邊個打邊個我就不清楚了

==========================

其實我都係上開wiki或者nico大百科搵返黎

==========================

好了 離題一下
FLOWER自從於去年APPEND FESTIVAL於RB跟jubeat同時收錄之後
於今年的APPEND TRAVEL再移植到DDR跟SDVX
IIDX20做LT的時候 亦有消息指FLOWER將會移植到IIDX

今日有消息指FLOWER又會移植到pop'n 21

結論:FLOWER還差GFDM就全制霸了
回復 支持 反對

你咁講又真係有d道理
我又冇諗過雷龍同青龍既分別 就在於個雷字係代表L.E.D.
回復 支持 反對

XD 我開得好慢呀
會唔會係咁 發表於 2012/7/11 22:31

其實開得快唔快都係睇錢同時間je
不過我冇錢所以我放棄了

另外不要連帖 拜託
下次用編輯功能吧 每個帖下面的
回復 支持 反對

我本來係想開過膝襪姬
點知順便就開埋果幾首第一彈既歌(反正都係step-up)

不過我RB除左第二天堂同reunion之外 其餘果幾首都未玩過
回復 支持 反對