查看: 39665|回復: 46
打印 上一主題 下一主題
收起左側

冰女加點~~ 請大家討教~~

話說小弟今次45LV拎左個冰女~~ 覺得疊冰好好玩~~ 但拎左後有D後悔... 因為拎左先知我從來冇玩過法師~~ 莫講話元素,魔導都冇玩過~~ 所以對法師既加點一曉不通~~ 爬過好多多玩既文,再自我分析後,得出以下配點~~ 主冰副火,當然係要以疊冰為主,火系只係怕純冰女唔夠力打,所以先點火系點到火徑方便走佬燒巢穴Boss用~~  懇請各位巴打賜教~~

http://goo.gl/KlSMT

另外,技紋方面,應該用咩紋比較好?同埋推攻擊方面,係咪純推冰或純推火,然後爆擊,魔攻,血咁黎排? 唔該各位巴打教教路~~ 謝謝~~
回復

個人覺得咁樣好D...
http://myweb.ncku.edu.tw/~f7494102/work/elestra.html?qkNCyg_UNb6_7-UMhITpH15|144$318$45
火閃PVP有用
地獄業火7LV加長,有用
冰原唔洗點咁高,因為冰抗一樣,點寒冰尖刺會好D,高輸出低CD
冰河要點爆,怪唔會搖冰,所以用既時間會長好多
冰盾可以唔點爆,元素輸出重要D,如果你想點爆咁我要諗第另一個配點..
魔力回收唔洗點.廢技
45技都唔洗點2,無用

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
monsterbb100 + 1 多謝賜教~~

查看全部評分

回復 支持 反對

個人覺得咁樣好D...

火閃PVP有用
地獄業火7LV加長,有用
冰原唔洗點咁高,因為冰抗一樣,點寒冰尖刺會好D,高 ...
jimmg12 發表於 21-2-2012 19:06

但係元素脆皮喎~~ 冰盾保命喎.... Jimmg幫我考慮埋呢點呀唔該~~ 因為冇玩過法師,閃避會冇咁叻~~ Thanks~~

另外,疊冰係點疊架?邊幾連住黎出先做到疊冰效果?
回復 支持 反對

但係元素脆皮喎~~ 冰盾保命喎.... Jimmg幫我考慮埋呢點呀唔該~~ 因為冇玩過法師,閃避會冇咁叻~~ Thanks~ ...
monsterbb100 發表於 21-2-2012 19:40

閃避好易,法師閃避比其他職遠
你升果5LV期間就練就得@@

字海岩你= =
http://dn.duowan.com/1201/189694854129.html

評分

參與人數 1Bravo! +1 收起 理由
monsterbb100 + 1 正呀!

查看全部評分

回復 支持 反對

閃避好易,法師閃避比其他職遠
你升果5LV期間就練就得@@

字海岩你= =
jimmg12 發表於 21-2-2012 19:57

我岩打字海咋喎~~ ;P
哇!正呀!唔該晒~~ Bookmark左佢先~~
回復 支持 反對

我既點法

DN 2012-02-21 20-14-01 Tue.jpg (201.82 KB, 下載次數: 24)

DN 2012-02-21 20-14-01 Tue.jpg
回復 支持 反對

我既點法
aoc牛屎仔 發表於 21-2-2012 20:15

點解唔點出火徑呢?火徑逃走燒人攻擊合用都好好用喎~~
回復 支持 反對

點解唔點出火徑呢?火徑逃走燒人攻擊合用都好好用喎~~
monsterbb100 發表於 21-2-2012 08:21 PM

點出MP回收 係因為我裝左朝氣50A文都回唔到MP 次次都乾哂 更加唔洗指意開冰盾.......

點出之後長期滿MP  只有開冰盾時先會扣MP

火徑打人咁痛點解我唔點佢?

打海龍  唔岩用  主教又唔岩用 pk又唔岩用  呢招吃飯要睇怪既體型同地型   所以我唔學佢

我火閃 點爆+ a文 打人4萬hp  8秒打4萬 副本同pk都好好用   火閃有x2的威能+成長高+cd短

火烏攻擊力低 但有x3的功能+cd短+我覺得火鳥好令 有呢3個優點所以我點出1

冰河點8 因為過了8後成長低左一半- -
回復 支持 反對

點出MP回收 係因為我裝左朝氣50A文都回唔到MP 次次都乾哂 更加唔洗指意開冰盾.......

點出之後長期 ...
aoc牛屎仔 發表於 21-2-2012 20:28

哦~~ 咁我冰盾一點唔會長開咯~~ 當冰盾係其中一招疊冰算,反正長開,元素一樣咁脆皮~~ 練好閃技好過~~ 火鳥其實我都有諗過~~ 隻鳥真係幾靚,但基於用火徑逃走既方便,所以我放棄火鳥用火徑~~ 至於冰河~~ 雖然8LV後成長唔高,但點爆有7.4秒既結冰,用黎疊冰好好用~~
回復 支持 反對

哦~~ 咁我冰盾一點唔會長開咯~~ 當冰盾係其中一招疊冰算,反正長開,元素一樣咁脆皮~~ 練好閃技好過 ...
monsterbb100 發表於 21-2-2012 08:36 PM

開左盾之後硬到你唔信  霸體應該比任何職都要高= =

打大豬你第4r 開左盾 可以硬吃 唔會死- -
5r 唔會被cut技+打你唔痛
回復 支持 反對