樓主: ivanokok111
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] [原創機評]勝利的吶喊 V2 BUSTER 10月5日更新~入黎睇下回應

R前推進錯誤
回復 支持 反對

錯咩
ivanokok111 發表於 3-10-2011 22:05

R前的推進:只有14.4...真係接受唔到..
14.4? 飛得慢..反應低..S包入面真係好低..
高GP03D 少少..但係GP03D開技後..
已經高過V2B..
ivanokok111 發表於 3-10-2011 22:05

你話呢
回復 支持 反對

V2B本人點血防, 刷槍流更應點血防 V2B武裝都是近戰向的 近戰就更須要更強大的血防去支撐
V2B考驗的地方是走位, 不一定等拳機混戰 刷槍其實也是可以空中刷的
V2B 刷槍並不是一尾前衝刷 空中繞會心也可以刷個爽YY
V2B 的SP該放就放, 給予其生存機會再刷個爽YY
V2B 3推進近乎無用不解釋 血防流也是很多人的點法~
V2B 爆甲殘血很有用, 請也作機評~
回復 支持 反對

你都講得岩 但係血防做唔到高輸出..難以配合v2b輸出型既特色
到了戰場後期 你近戰向既配點還能支撐嗎?
空中刷槍:中槍機會大..加上空中刷槍全食機會高..高手可能會失誤
sp係橫掃型..敵軍好易走..加上v2b出招sp 有0.5秒停頓
技能很有用..不建議亂放..不過也值得參巧~
v2b爆甲殘血..本人不認為輸出更大..
ivanokok111 發表於 2-10-2011 18:32

血防流做唔到高輸出? 本人3血全防壓到前場 20秒唔使就打到開到SP (只限港服

看來你玩港服初頻虐菜虐多了, 韓服高頻玩V2B 不點防,不插V苗基本活不了
先是一堆隔空浮游 在被各種7劍 00R 近戰打到無還手之力
光防剪一堆 量子化一堆 你點攻基本0意義

再說你的保命問題, 錯字補命我就不說了
青椒高推/硬直炮之猥褻相信你未體驗過吧~
傳說雙硬直炮刷槍你也不說
SR沙殺比3刀無前衝,近身格鬥炮刷槍加防剪牛油炮無限跳不能保命? 不解釋
保命力低之說 根本不成立 樓主根本在自吹自擂
要對比其他機 請先親自去韓服高頻玩一趟 你就會深明為什麼韓服V2B出場率如此之低
回復 支持 反對

老實說,,面對著全攻傳說的硬直雙槍,,正常都不會正面突進吧?
可以運用一武,利用暴風效果..其實都是可行的
...
ivanokok111 發表於 1-11-2011 22:15

打從開始 我就沒說兩者直接對上 , 只不過是作出比較 對你保命之說,誰優誰劣作出質疑
單挑的話V2B是沒勝算的, 最多55波 拳機單挑向來有優勢
團戰的話就不同說法了 V2B很看重隊友的 7劍開無雙倒比較易
回復 支持 反對

那麼傳說的雙槍,不會起絕對作用吧
正常人都會找掩體,那麼傳說雙硬直炮便發揮不了

傳說和v2b玩法有 ...
ivanokok111 發表於 2-11-2011 10:30

哈你說話挺好笑, 那麼你為何拎V2AB跟V2B作比較 V2AB主要係玩R後 R前主要拎泥應對拳機近身
玩法完全唔同, 你又拎泥比較? 何況V2AB係剪機?
SR沙殺比 格鬥炮 牛油炮 微超光槍 又玩法唔同你又拎泥比較?
就係有唔同既機先拎泥比較 樓主一直在自打咀巴
還有我完全不解你一直在強調什麼掩體的說ww
回復 支持 反對

因為我正在同時比較雙方都擁用的 擴散炮,都不能說是完全沒有關連的 相反傳說?
有什麼關連?. ...
ivanokok111 發表於 2-11-2011 20:54

傳說冇擴散炮嗎? E家D小朋友真係 仲未GET到個PARADOX係邊
回復 支持 反對