樓主: ttimecrisis4
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[機評攻略] 沙薩比 Sazabi (原創) 機評

我想問片中點解可以一次過放浮遊炮?
回復 支持 反對

連刀其實並唔夠佢d火力吸引
佢連刀只係話比人知如果想格佢自己都有麻煩
要係實戰連人刀係好難既事(除非你只己一路刀上去吧-.-)
呢隻機硬就覺得唔上手,手感好怪
但係用耐左都不惜為一隻唔錯既機
回復 支持 反對

變形之後既用法其實唔算詳細,因為我好少會用到變形,好少會比敵人埋到身...

通常都係用未變形時既1武同2武,所以比較上詳細點..

順便一推
回復 支持 反對

沙薩比 , New Gundam ,跟命運, 我覺得三者之間沙薩比最為好用.若沙薩比有倒地的射擊武器,簡直是完美.

在射擊方面,只要一,二武交替使用,基本上都尚算足夠. 一武飛彈的威力屬於中上. (3下會心GP03D 巳差不多可以KO),二武光槍是比一般的射程遠(即有超視的效果), 三武開技後威力相當可觀.(本人通常會給對方4名敵人每人1~2發)
對包機:一邊二武射擊一邊拉近距離再加一武,已足夠殺敵.
對剪機:一邊二武射擊一邊拉近距離再加一武,當適當距離和機會時再加上格鬥
對拳機:一邊二武射擊一邊拉遠距離,回隊友身邊, 若走不了或對手實力平平, 可先把三武全放給他, 再用剪打拳的基本打法(跳跳虎) 在空中用一武飛彈狂炸,當適當機會再R轉二武格鬥,二武出劍快,而且冇衝刺,基本上很容易捉到對手.之後用十連技,加上先前的牛遊炮助攻,一般的S-C 機已足夠殺掉.

評分

參與人數 1樂點 +3 收起 理由
ttimecrisis4 + 3 有見解

查看全部評分

回復 支持 反對

沙薩比 , New Gundam ,跟命運, 我覺得三者之間沙薩比最為好用.若沙薩比有倒地的射擊武器,簡直是完美.

在射 ...
amuroray0 發表於 21-7-2010 16:47

NU Gundam??打錯?

對,大多1 2武連續運用都足夠了,1武打近距離既拳機效果更好
回復 支持 反對

錯字版主
你幾時先改番個錯字啊...
回復 支持 反對

錯字版主
你幾時先改番個錯字啊...
john456 發表於 21-7-2010 17:18

我搵唔到邊一行...~__~
回復 支持 反對

我想話......nu 個機評被和諧了
回復 支持 反對

都話打苦果錯左