查看: 19388|回復: 153
打印 上一主題 下一主題
收起左側

100%原創的EX4攻略+心得[一個可以令您打完仲有1分6秒的方法]

大前提(大大隻字,驚你睇唔到A_A)

E個POST係100%原創(個名唔夠位,打唔到....)係全人手打字(機械!?)仲要係我第一次做攻略心得!所以花左我好多時間同精力.希望大家好好欣賞啦~!如果我打錯任何字,唔該回POST話我知,我會盡快改!如果睇左之後覺得我有地方做得唔好,唔該x1000 提出黎(唔係插)話我知!

1‧組合

組合一定係最重要,無組合,你用4隻C機你打1億次都打唔贏,所以組合係最重要.

第一推薦組合(我用E個組合過的):1重(齊技有V)1希古(齊技有V)2呀布(齊技有V)[下面解釋點解我推薦]

第二推薦組合:1重高(齊技有V)3呀布(齊技有V)

第三推薦組合:1希古(齊技有V)3呀布(齊技有V)

第四推薦組合:4呀布(齊技有V)

2‧打法

小提士:記得關同關之間要禁esc!

如果用我既第一推薦組合既話

重高要做既:[格言:保護隊友最重要]
第1關同希古去到最左,1隻鐵BALL只射1槍(秒唔到,之後希古會做野)跟住1路打一路向右行.
第2關同所有人去到最左(要變型飛,因為你實快唔過其他機,因為你出左1技[應該])去到最左之後即開SP[地圖炮]開完之後變番型打,你會好快有番1技.咁就係咁反格+向前.去到第3關,你要一開始就飛到去中間條處到(唔好行過去)打小怪(好重要!)再打你左邊既炮台,不過你應該好快就死.所以你死完要即去番中間條處,吸火&打你隊友打緊果邊既炮台.但係記住,唔-好-開-大-技!打到16-17隻果陣,會有3隻(好似係)小怪出,果陣就係你出動你時候,用你既反格打小怪!(超重要!)
果陣既時間大約重有2:3X-4X秒.就過到第3關.第4關一開始要去晒最左,跟住就係要吸火(必要時要比呀布吸,佢地要無限彈)果陣就要洗出真功夫[方為大師父A_A],唔好留力!(唔好用格武!)SM隻飛西!!!!

希古要做既野:[格言:自己條命最重要]
第1關同重高一齊去到最左打,果陣時重高會打到隻隻都只係打到得番小半血,果陣你就要幫佢「汁雞」打死晒得番小半血果D.果陣時你應該會一血不扣,因為重高會幫你擋晒A_A.跟全哇咁快就到左第2關,果陣要你自己汁生,跟住D大機行,不過佢地唔多會理你,不過有小部分既小怪突圍就會打你,所以果陣就要洗出真功夫,打爆佢地A_A.第3關,果陣又係你自己汁生既時候,1開始要跟住d布去到左邊打炮台+打小怪.但係你係E關既位置好唔搵定,會1時幫重高打小怪,又會一時都幫呀布打炮台(比較推薦,因為無咁易死).到左第4關,果陣你就要做空西既跟尾「古」,你要跟d大機一齊去左最左,跟住隻空西一去到左邊,你就跟實佢用2,3武打(千其唔好用1)令到佢不斷有小量時間的停頓(0.5-8秒到,好過無a_a).

呀布要做既野:[格言:有無限彈就唔好用sp!+必要時要食彈黎出無限彈)
第1關要同令一隻布一組,係最右打,跟住慢慢打下打下行到中間同重+古一齊打,e關都係果句:有無限彈就唔好用sp!第2關,要同其他人一齊去到最左,e關你唔洗理你果個死人格言,有sp出sp!第3關你又要用番你個死人格言(懶到唔想講- -)1開始去左邊打炮台,果陣重高可能都會幫你地打,打到果邊得番2-4個炮台就到第2邊打,打到16-17隻怪就會出小怪,果陣要幫身重高打小怪!講多次:有無限彈就唔好用sp!+必要時要食彈黎出無限彈.到左第4關,你要同其他人一齊去左最左,果陣你無無限彈就堂堂正正(a_a)出去...食彈!果陣你裝左v苗既話你就行得番黎a_a無裝既話.....無人save到你,你就做盾啦!(講笑xp)出左無限彈就發揮真功夫,係咁射!!!!!

如果用我第二推薦組合既話:

重高同上,不過第一關你可能係同1隻布1組.而打就用2武射1槍要再+3武射多1槍

呀布同上,不過第1關你可能同1隻重1組,而打就你打你既重打重既

如果用我第3推薦組合既話:

希古同上,不過第1關無重幫你擋同埋你會同1隻布1組,咁你就幫佢「汁雞」同第3關你就要打小怪.

呀布同上,不過你第1關可能會同1架希古一組,咁你1隻射1槍,之後希古會做野.

如果你用我第4推薦既話:

呀布同上

3‧心得

我其實係之前過左好多次都過唔到(係國f過左1次咁多...)但係唔知點解好似係港f好似突別難過a_a開場講到明話要識打先入,但係結果都係過唔到.....係我唔夠勁,隊之間唔夠合作?e樣野我唔g.不過好彩既就係有一日招到3個勁人一齊.佢地係真正識打,同埋極之合作.都要打2次先過到.其實打多唔緊要,最重要係知錯,知到自己錯d咩,就去改善,下次就會成功.失敗乃成功之母!我打既心得都係晒格言果到,果d係最重要既(亦即係我吸取過的考訓得來的結果).

4‧圖片參考
我打果陣無影相,不過打完之後真係仲有1分06秒!

回post就是力量!

評分

參與人數 2樂點 +35 收起 理由
五月霜 + 30 已加入攻略機評集
〝小趙﹏* + 5 原創內容

查看全部評分

回復

我見過果隻希古=.=
我今日先同佢解完 皇牌 工廠= =
回復 支持 反對

我見過果隻希古=.=
我今日先同佢解完 皇牌 工廠= =
為勝利而戰 發表於 19-8-2009 19:48

佢幾好人架!不過我無+佢fd....
回復 支持 反對

wow...你好勁
回復 支持 反對

打左我好耐架!仲有係我第1次出攻略心得,唔該回下啦!
回復 支持 反對

不如....樓主幫我解左佢好過-.-
回復 支持 反對

不如....樓主幫我解左佢好過-.-
ronald0214 發表於 19-8-2009 19:55

e家唔得閒,得閒幫你過....
回復 支持 反對

e家唔得閒,得閒幫你過....
ttiieenn 發表於 19-8-2009 19:59

可以既幫埋我

同埋希古轉做百式等既全實彈都可以
回復 支持 反對

可以既幫埋我

同埋希古轉做百式等既全實彈都可以
神流X洛 發表於 19-8-2009 20:04

唔該有空既話幫埋我 [[onion_54]]
我有的是全技阿布+v
回復 支持 反對

希古?未試過!
回復 支持 反對