查看: 1178|回復: 15
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[攻略心得] 少少撞白車心得(此帖只適用於初初唔識撞嘅人)

關閉 [複製鏈接]
相信好多人都識撞,所以此帖只適用於初初唔識撞嘅人。

撞白車有幾個基本要點:

1. 初初時最好2-3個人.

2. 2個人就最好1左1右.盡量唔好亂咁撞。因為A撞完B即刻撞就 X 1.5,之後A係即刻撞就 X 2, etc.....

3. 開始前最好就講好邊個左邊個右,肺時開始左就大家都阻住人。

4. 如果3個人撞就撞完即係閃開,方便第2個人衝上黎撞。

5. 唔好計較邊個撞得多,因為咁你同你嘅partner就好唔合拍架啦。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

之後,就講講邊度容易撞:

1.開始時候嘅大直路.

2.大橋.

3.過左大橋.

所以盡量就係嗰度撞多d.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

仲有1 d野要講一講。

1. 第一次轉彎後,白車多數會行右邊條路,so如果有個勁人喺你個組,你就可以叫佢係行人路撞佢(因為好難架)!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

祝大家快d升lv@@!!
回復

頭像被屏蔽
回復 支持 反對

我已經可以單刷了~
回復 支持 反對

單刷其實體會唔到雙刷既合作性
回復 支持 反對

3個人都既難撞下,要搵位撞
回復 支持 反對

[[bao_28]]okokokok
回復 支持 反對

我都單刷得啦
jjm571493749 發表於 18-5-2009 19:58

雙刷比單刷快好多
大前提係你要有一個同你有默契&識撞既partner
一般黎講2個40lv行完大直路都可以撞完
回復 支持 反對

一般泥講~
2個35lv上~
大直路之後掟多個彎~
堆樹木前多小小就ko~
2個40~樹堆初頭就搞掂~
所以2個刷白車同樣時間的話~
多經過阿松唷
回復 支持 反對