查看: 20516|回復: 25
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[綜合討論] 楓之谷打字彈game(之前整過仲有問題ge請入, 已有解決辦法)

原帖由 aLeXQoo 於 2008-3-27 15:57 發表
基於樓上有許多人依然無法解決打字問題
所以本人親身format左部電腦  (<-----其實根本就想format左好耐= =...)
點知用返同樣方法
真係如樓上所講
打字一樣都係有問題
相信應該係本人upload比大家個file有誤
我一陣會edit返第一個post
e家比返第2條links你o地download個file (我會係第一個post度edit)
做法都係跟返我教果個就得la
多多不便...敬請見諒[[bao_40]]

PS: 第二個post =羊=
佢講到可能唔係細明體
本人岩岩format部機用返自己個file泥整
點知同佢一樣, 都係整到唔係細明體
但係咁樣都係無法解決個問題
download返我岩岩post果條link試試
如無意外整到係細明體o既話就成功左la=)

解決vista玩楓之谷打字彈game問題o既圖文教學...
為左方便各位用戶, 本人已經準備好所有檔案
只要download下面其中一個然後跟住圖中步驟做就可以la
可以ignore上次我寫o既教學~
下面會有埋條links比大家download返檔案

http://www.badongo.com/cn/file/7964668
上面條link已經更新
轉載from discuss論壇
呢條link希望可以解決大家問題
速成同倉頡都係呢一條ga la, 唔洗擔心=)

download完呢d必要檔案之後, 跟住下面d圖泥做la=)

PS:我用速成泥做示範, 因為速成倉頡o既步驟一樣
而且感覺上多D人用速用@@

睇#2有教學

評分

參與人數 2樂點 +40 收起 理由
遊俠翔 + 20 實用文章分數增減
=羊= + 20 原創教學 x)`

查看全部評分

回復

條link話過左期- -
咁點算,我玩楓谷成日打字打機(win7)
回復 支持 反對

試試先吾該哂你:)
回復 支持 反對

但係我溫左好耐,唔係貼以經del左,就係得方法,無link-.-"
唔知有某高人比條link我呢~急.."
回復 支持 反對

http://future-chung.blogspot.com/2009/09/xp.html

上google 輸入 "windows 7" / "windows vista" "xp 輸入法"
應該梗有一條link俾你dl到
例如咁
http://www.google.com.hk/search? ... mp;oq=&gs_rfai=
回復 支持 反對

死左檔,可唔可以補返?
回復 支持 反對

我用緊windows7,都有咁既問題
不過用唔到呢個,,裝左之後都用唔到..
請問windows7點解決??
tony1285 發表於 5-8-2009 05:59 PM

windows 7 ge做法 同vista一樣
不過d字型... 睇到想死
同埋全屏禁alt+tab出黎好似有機會藍畫面 -___-
回復 支持 反對

tony1285 發表於 5-8-2009 17:59

我win7冇問題: o)
回復 支持 反對

回復 支持 反對

唔明你T6果個步驟洗唔洗解壓縮先放落system32?
回復 支持 反對