樂古Nakuz

標題: 長政: 潛能真丹我有建議/意見 [打印本頁]

作者: 天龍八部3    時間: 1-7-2013 22:41
標題: 長政: 潛能真丹我有建議/意見
gm:
之前因為出左潛能真丹冇上限食
即使可以升上7/8級屬攻石都敵不過對方食左30-40粒真丹的血量
仲有d百幾2百萬血
故此好多玩家流失 回流玩家都會卻步

我有1建議:
我見大部份玩家食真丹大概30粒
如果而家將每個角色上限設30-40粒
已經食超過30-40粒的玩家不用取消 但也不可以再食
而潛能真丹獲得方法就是一些特別的活動 或抽幸福轉盤
同樣靜心草是綁定  真丹為不綁定

使各玩家/角色 在同1石級可以得到平衡

唔知大家同唔同意
作者: 梁山伯!    時間: 1-7-2013 23:15
不同意。
首先,以北服為例,食30粒丹以上不少。
第2,依你之見,有人若有$,但因遲起步,永遠無機會200m血?
第3,誰人有資格講平等?
作者: 大玉子    時間: 1-7-2013 23:15
大陸限食2粒  香港無限死
作者: 影子@    時間: 2-7-2013 00:17

我諗真丹存在左咁耐,而家點整都唔會變反平衡
作者: bbqq222    時間: 2-7-2013 01:36
不同意。
首先,以北服為例,食30粒丹以上不少。
第2,依你之見,有人若有$,但因遲起步,永遠無機會200m血 ...
梁山伯! 發表於 1-7-2013 23:15

不知你講野定書寫有障外証 真糸有D難理解你想表達D咩 完全好似唔明人地標題及內容想點 而你反人地理由 算我低智慧 讀了多次 都糸唔明
作者: 九少    時間: 2-7-2013 01:58
不知你講野定書寫有障外証 真糸有D難理解你想表達D咩 完全好似唔明人地標題及內容想點 而你反人地理 ...
bbqq222 發表於 2-7-2013 01:36

其實他們這撮未來社會棟樑的言行, 不難了解...兼且亦灌徹他們一向的宗旨...

就是: 為了反對而反對...so sad
作者: yuncash    時間: 2-7-2013 03:10

其實你search番長政出過既post 會發現其實官方都承認真丹係有問題 而且問過玩家意見
個人覺得  gm係有可能會重設真丹上限 特別係gameone好有可能交番代理權比久遊前 或者係出天龍3可以集唔同服既玩家係同一個地方打交果個資料片前  佢地係有權咁做 至於賠償...gameone出手唔方高

講番正題
我覺得上限再調高d 50粒左右
然後50粒之後回收 再賠償
咁會公平少少
如果你食左遠超30粒既人
咪成為呢隻game永遠既王者?
個個冇人敢得罪佢囉咁味

不過如果再開抽真丹時 樓主限制舊人唔比食絕對係work
不過 講咁多廢話都係冇用
都係果句
gameone錢已袋 真係理撚得你死
幾時真係見佢聽過民意架
佢話就話有問題
講就講唔關佢地事煮到埋黎照食
但點解上年動漫又拎真丹做賣點?
啲卡又係開發商印?揾鬼信
好明顯 錢送到埋黎緊係照袋左先
作者: lovesforever    時間: 2-7-2013 07:30
使各玩家/角色 在同1石級可以得到平衡???
其實你地有冇諗過有D門派糸用來秒人??
如果個個人條血多左 對玩家來講唔一定糸好事
已經
顛覆左成隻GAME 到時峨嵋萬歲
作者: 大玉子    時間: 2-7-2013 08:55
1打1打食丹ec根本冇得打   一下已經回哂   未仙丹都仲夠打     要圍先會死
作者: fongkapan    時間: 2-7-2013 10:38
其實你search番長政出過既post 會發現其實官方都承認真丹係有問題 而且問過玩家意見
yuncash 發表於 2-7-2013 03:10

錯又唔認認又唔改
.
.
.
等睇下一句
改又改錯
作者: 梁山伯!    時間: 2-7-2013 12:59

回復 6# 九少

視妥協為最高美德,向霸權低頭,希冀霸權憐憫,視不願與己向主子低頭的人為搞事份子。
甘心做奴才,不向現實主義說不,正是九少。
以否定為肯定都未識,得閒聽下myradio毓民踩場網台節目,進修下自己,吾好做網上遊魂,係樂古打飛機。
逢星期一和四,10點,myradio.hk
前社民連主席,前人民力量執委,現任立法會議員黃毓民主持
作者: bbqq222    時間: 2-7-2013 15:36
回復  九少

視妥協為最高美德,向霸權低頭,希冀霸權憐憫,視不願與己向主子低頭的人為搞事份子。
甘心做 ...
梁山伯! 發表於 2-7-2013 12:59

大哥...打機乍 講民主去錯論壇.
作者: 影子@    時間: 2-7-2013 16:12
回復  九少

甘心做 ...

你上夠腦未?人地九少食鹽多過你食米,反GAME做你GE革命烈士啦,現實唔啱你
作者: 呀楊    時間: 2-7-2013 16:28
都同意...
不過食左好多果批其實都已經嚴重拋離
但係冇理由要收返
所以已經冇咩所謂
另外一題長政都有一個月冇上nakuz了...~
作者: PPP3    時間: 2-7-2013 16:49
真丹問題存在佐咁耐
gameone要整神早整佐喇~_~
作者: 殘酷之龍    時間: 2-7-2013 18:05

樓上講得岩 要整根本一早整左 我就係因為真丹可以無限食先放棄左E隻GANE ...

首先,食左丹對某幾個門派變成屈機,某幾個就非常不利...

第一不利就係天山,一個本身玩秒殺人既門派,而家對住D食左二三十粒丹既玩家,秒毛?同埋E個門派秒唔到人,好有可能會比人反控,之後要著草,對天山既玩家來講非常冇引。

第二不利就係武當,武當本來已經好豆腐(氣武例外),E家仲要對住D食丹佬,持久戰長左,雖然控技可以控OK耐,不過同人打持久戰非常不利,同埋武當體力成長低,食丹又要食多人好幾十粒先追到血量,令玩武當玩家冇FEEL。

第三講下增強左,什至可以用屈機來影容既門派,好明顯峨嵋係首選,EC本身已經好煩下,唔好話多,E家再整多二三十粒丹,一下清心係12%,當一個EC60M血,一下補72000...E家我估6石頂級真元打人M5-M6左右...雖然話天龍玩人多,但都會有隻抽既時候,傷害覆蓋唔到清心,點打?

少林我唔講啦,講下逍遙,一個機動性靈活到好似卡通龍珠咁閃來閃去,本身對近攻門派來講已經難打,再比二三十粒真丹佢,變成五六十M血,你叫近攻點打?

分享住咁多先,純個人分享下,吹下水,不喜勿插-。-
作者: yuncash    時間: 2-7-2013 18:23
樓上講得岩 要整根本一早整左 我就係因為真丹可以無限食先放棄左E隻GANE ...

首先,食左丹對某幾個門派變 ...
殘酷之龍 發表於 2-7-2013 18:05

食左真丹既逍遙咪就係變左超四囉:')
作者: 天龍八部3    時間: 2-7-2013 19:39

首先,食左丹對某幾個門派變 ...
殘酷之龍 發表於 2-7-2013 18:05

非常同意
作者: 天龍八部3    時間: 2-7-2013 19:41
使各玩家/角色 在同1石級可以得到平衡???
其實你地有冇諗過有D門派糸用來秒人??
如果個個人條血多左 對玩 ...
lovesforever 發表於 2-7-2013 07:30

其實 非常冇奈 就系因為原本可以秒 而家唔可以 仲被對方反擊
我寧願所有人都只食左2粒
作者: ben1d25c    時間: 2-7-2013 20:21
算la gameone有心整一早整左
睇黎依家d真丹只會比人不停甘食
作者: ming110    時間: 2-7-2013 20:32
仲改咁多米越改越衰
你想勁嘅得2個方法
1,收真丹號
2,一出真丹就用幾皮去食
想5勁都難
玩game從來都係有錢就勁哂
人地用咁多錢出黎整勁佢
你話要gameone改就改=_=?
會5會兒戲左少少?
之前人地入個啲錢米等於廢._.
依家名大ser都有人放真丹號
有心玩同有錢玩
就5怕5夠打
作者: 天龍八部3    時間: 2-7-2013 20:51
仲改咁多米越改越衰
你想勁嘅得2個方法
1,收真丹號
2,一出真丹就用幾皮去食
想5勁都難
玩game從來都係有 ...
ming110 發表於 2-7-2013 20:32

點解之前俾錢入點食個d=廢?
要取消都冇可能架啦
我只係建議設個上限 已過上限個d唔會有影響

因為個個都反對真丹 而家搞倒gameone都唔敢出
隔左成年幾先再出得個4日

即使再出 如果冇上限的話 會仲衰過唔出
作者: milovelky    時間: 2-7-2013 23:32
個人認為
上限10粒,而且已分配既真丹點全部重置,比你重新點
過左10粒既,量數量退點元寶。
講真國服2粒,港服30粒,會唔會多左d
作者: 囧大俠    時間: 3-7-2013 10:03
回復  九少

甘心做 ...

你唔好再侮辱九少
人面獸心!

咩叫奴才?
喺咪反對你的就一律喺?
你的言行同共產黨有咩分別?
作者: 梁山伯!    時間: 3-7-2013 14:05
你唔好再侮辱九少
人面獸心!

咩叫奴才?
喺咪反對你的就一律喺?
你的言行同共產黨有咩分別? ...
囧大俠 發表於 3-7-2013 10:03

護主犬出沒,小心
作者: 囧大俠    時間: 3-7-2013 17:09
護主犬出沒,小心
梁山伯! 發表於 3-7-2013 14:05

人面獸心出沒,小朋友小心被洗腦
作者: ming110    時間: 3-7-2013 19:35
回復 22# 天龍八部3

設左上限,食多左個啲就退點,退嘅定義係退幾多先
gameone商會都係退9999金,一粒真丹又會幾多?450點?
講黎都哂氣
作者: 目空    時間: 3-7-2013 19:37
支持真丹

真丹萬歲~

冇咗真丹,都唔知玩天龍嚟做咩~

所以E家係回流好機會,現正式宣布我要回歸,收6石ac,真丹超過20粒以上,高價3500hkd收
作者: 天龍八部3    時間: 3-7-2013 21:34
回復  天龍八部3

設左上限,食多左個啲就退點,退嘅定義係退幾多先
gameone商會都係退9999金,一粒 ...
ming110 發表於 3-7-2013 19:35

退點唔係我講既 我話過左保留不變
作者: 九少    時間: 4-7-2013 01:42
回復  九少

甘心做 ...

跳樑小丑, 不學無術, 出口傷人, 滿嘴胡言....不值一哂...沖著我來沒有甚麼大不了...
但煩請勿辱及其他論壇上的朋友...
和尊重樓主的主題...

在此小弟先向樓主致歉...
作者: louis028    時間: 4-7-2013 22:44
快D升出天龍3, 再出新SER 咪得LO (要整好真丹上限)
作者: huangyufen    時間: 26-10-2016 12:55

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcjcontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2