樂古Nakuz

標題: 有無人可以講下兵堡法國點打先岩? [打印本頁]

作者: usharehk    時間: 23-7-2011 21:08
標題: 有無人可以講下兵堡法國點打先岩?
我玩兵堡咁多個國最弱既唔係維京
係法國...玩維京就算有日本我都可以打到出村
但法國..真係連村都未出過就比人滅了/ag/玩完了
到底有無技巧可以玩兵堡法國勁d?
作者: tommytomy    時間: 24-7-2011 21:43
我玩兵堡咁多個國最弱既唔係維京
係法國...玩維京就算有日本我都可以打到出村
但法國..真係連村都未出過就 ...
usharehk 發表於 23-7-2011 21:08

狂戰士係近打
斧兵係遠打
點可以做比較呢???

同埋玩兵堡最重要係識合作,而唔係個人戰
出村民快定慢,跟本就同文明強弱冇咩關係

例如3個近國+1個法蘭克
3個近國做盾,法蘭克由後用z上前,法蘭克最快出村

例如3個弓兵國+1個法蘭克
法蘭克係前邊做盾,3個弓兵國係後邊食分,法蘭克最遲出村
作者: roymen135    時間: 24-7-2011 22:12
雄爺,今次幾有見地,只係有一點,
正常勁人係會快d村,其他野都無咩大問題
咁先係同人討論,比個good你
作者: tommytomy    時間: 25-7-2011 23:45
雄爺,今次幾有見地,只係有一點,
正常勁人係會快d村,其他野都無咩大問題
咁先係同人討論,比個good你 ...
roymen135 發表於 24-7-2011 22:12

謝謝
作者: soderek9687    時間: 2-8-2011 16:51
打過一場 用法國 對面2步2弓 20分出村
作者: roymen135    時間: 2-8-2011 21:58
回樓上,如果對方唔攻法國二十分出村絕對係勁,加油
作者: RTZS    時間: 3-8-2011 15:58
回樓上.有盾唔難,自己做盾就難
作者: Zergling    時間: 24-11-2011 11:00
講多一樣野你知
未精既擲斧
唔夠viking 打
作者: 手田水口廿卜    時間: 14-1-2012 18:42
法國其實在攻城是十分強的,我自已就領會過

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcjcontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2