樂古Nakuz

標題: 少少撞白車心得(此帖只適用於初初唔識撞嘅人) [打印本頁]

作者: kiufung101    時間: 17-5-2009 21:53
標題: 少少撞白車心得(此帖只適用於初初唔識撞嘅人)
相信好多人都識撞,所以此帖只適用於初初唔識撞嘅人。

撞白車有幾個基本要點:

1. 初初時最好2-3個人.

2. 2個人就最好1左1右.盡量唔好亂咁撞。因為A撞完B即刻撞就 X 1.5,之後A係即刻撞就 X 2, etc.....

3. 開始前最好就講好邊個左邊個右,肺時開始左就大家都阻住人。

4. 如果3個人撞就撞完即係閃開,方便第2個人衝上黎撞。

5. 唔好計較邊個撞得多,因為咁你同你嘅partner就好唔合拍架啦。

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

之後,就講講邊度容易撞:

1.開始時候嘅大直路.

2.大橋.

3.過左大橋.

所以盡量就係嗰度撞多d.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

仲有1 d野要講一講。

1. 第一次轉彎後,白車多數會行右邊條路,so如果有個勁人喺你個組,你就可以叫佢係行人路撞佢(因為好難架)!!!

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

祝大家快d升lv@@!!
作者: abc_0804    時間: 17-5-2009 22:28
作者: samchan238    時間: 17-5-2009 23:17
我已經可以單刷了~
作者: 萍妹妹    時間: 17-5-2009 23:49
單刷其實體會唔到雙刷既合作性
作者: 極之拓海    時間: 18-5-2009 11:45
3個人都既難撞下,要搵位撞
作者: kululu1702    時間: 18-5-2009 11:50
[[bao_28]]okokokok
作者: king56k    時間: 18-5-2009 20:02
我都單刷得啦
jjm571493749 發表於 18-5-2009 19:58

雙刷比單刷快好多
大前提係你要有一個同你有默契&識撞既partner
一般黎講2個40lv行完大直路都可以撞完
作者: gordon_chit    時間: 18-5-2009 21:02
一般泥講~
2個35lv上~
大直路之後掟多個彎~
堆樹木前多小小就ko~
2個40~樹堆初頭就搞掂~
所以2個刷白車同樣時間的話~
多經過阿松唷
作者: kululu1702    時間: 18-5-2009 22:18
我得20LV JA
作者: itol    時間: 18-5-2009 23:33
技術才是王道[[onion_51]]
作者: king56k    時間: 18-5-2009 23:36
一般泥講~
2個35lv上~
大直路之後掟多個彎~
堆樹木前多小小就ko~
2個40~樹堆初頭就搞掂~
所以2個刷白車同樣時間的話~
多經過阿松唷
gordon_chit 發表於 18-5-2009 21:02

想升得快d...去刷苗順啦[[onion_55]]
作者: gordon_chit    時間: 19-5-2009 22:50
想升得快d...去刷苗順啦[[onion_55]]
king56k 發表於 18-5-2009 23:36

你就係lo  a_a
我依D廢人都唔係次次刷到~
刷到尾衰左~咁就晒左我4分鐘=v=
所以刷阿松對我泥講穩陣D~
至少次次都有8000幾經~
所以休息經先會刷苗順的@@
作者: kuhs    時間: 22-5-2009 12:04
5. 唔好計較邊個撞得多,因為咁你同你嘅partner就好唔合拍架啦。<<<<撞多d會多d經?
作者: king56k    時間: 22-5-2009 12:18
5. 唔好計較邊個撞得多,因為咁你同你嘅partner就好唔合拍架啦。
kuhs 發表於 22-5-2009 12:04

經驗值計車手lv黎分
至於每人幾多%我就唔知道了._.
作者: cit棋    時間: 22-5-2009 13:02
1同3個人撞真係好難  1個就耐好多啦  3個又成日行錯位 自己友撞埋一堆

最好2個囉  一左一右  時間快 夠合作-.-+

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcjcontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2