查看: 647251|回復: 14083
打印 上一主題 下一主題
收起左側

[其他] 綜合音game吹水post

我都想知;囧

我估全譜面FC XD

試下都無妨XD
jimmg12 發表於 4-4-2012 17:39

唔係

係玩個個曲到一定次數就有(通常係5次)

例如你要broken 個個 就要玩broken大約5次就會有

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4 幫助會員

查看全部評分

回復 支持 反對

有d似,同jubeat唔同ge係佢係分顏色(綠
[H]mel 發表於 3-7-2012 22:12

紅LIME 印象中唔知係AAA+/AAA  8定9 LV 多就會升到..  當然... 要羸...

又或者10lv AAA 肯定會+SEED 比你  當然.. 以上既前提係..你仲係藍LIME..(冇記錯既話)

如果輸比高你個LIME 而且你既Score Rate 同羸左個個差唔多 都會+到SEED

呢個情況大部分都係9lv or above 出現 (我試過)

而我升紅lime 既方法就係... 狂打10+ and AA Orz

以上  大致係我由藍升到紅既方法....
   而6神講既紅LIME 打10+ 拎AA 都會掉得2個情況

1.輸左

2.羸左..但對手係低LIME 過你而且對面個分同你好接近 大約+-10/20左右

評分

參與人數 1樂點 +4 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 4 精品文章

查看全部評分

回復 支持 反對

假若是藍的話 第一首最高就只能選lv7曲 第二首是lv8曲
假若是橙的話 第一首最高就只能選lv8曲 第二首是lv9曲
假若是綠的話 第一首最高就只能選lv9曲 第二首無限制
假若是紅的話 你第一首就已經無等級限制了
Torchic╳小火雞 發表於 18-7-2012 23:22
你掉轉左...

應該係
假若是綠的話 第一首最高就只能選lv7曲 第二首lv8曲
假若是橙的話 第一首最高就只能選lv8曲 第二首是lv9曲
假若是藍的話 第一首最高就只能選lv9曲 第二首無限制
假若是紅的話 你第一首就已經無等級限制了

評分

參與人數 1樂點 +2 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 2 感謝幫助

查看全部評分

回復 支持 反對

其實..  我覺得最易入extra 既係走馬燈@同earth scape@

雖然呢2首都係lv7 (即係要100% 先入到extra)

但係呢2首真係比較易既歌...
解禁曲方面就寫左一半
原來要解釋「大罪曲」係點樣解禁 係一件相當困難既事
因為個方法都幾麻煩

況且我都未肯定天空夜明點開
(話就話集齊晒7條羽毛 不過我都唔肯定呢點

Torchic╳小火雞 發表於 30-7-2012 10:32

順便講一講..
天空夜明既解禁方法係你Phase 2 個陣時
集齊左憤怒 嫉妬 傲慢 呢3條羽毛之後
就會開左 YAKSHA (審判)
當你打YAKSHA  達到去拎YAKSHA羽毛既條件之後
天空夜明就會以OMES 既形式出現
而如果你天空夜明都達到拎羽毛既條件  咁天空夜明同YAKSHA 就會常駐Boss Folder
但如果你天空夜明fail 左或達唔到拎羽毛既條件既話
咁唔好意思啦  你要重新收集過憤怒 嫉妬 傲慢 既羽毛開YAKSHA 再入天空夜明

評分

參與人數 1樂點 +5 收起 理由
Torchic╳小火雞 + 5 感謝分享

查看全部評分

回復 支持 反對

都算關音G 事吧...

http://www.twitch.tv/gctanukiza  

GF XG : 台灣 TAMAGO vs(?) 香港 ICE-LOKI!
已完
回復 支持 反對

說好的片在哪???
ICE-LOKI 又名老鼠..冰神..係GF全港第一...好似IIDX都係佢第一
youtube上面都有好多佢既 ...
danny仔仔 發表於 11-8-2012 23:10

自己搵番record 吧... (佢live 埋其他路人玩orz)
   btw TAMAGO E左一首9.05....
回復 支持 反對

咩原來Y團的人不限日本人嗎?
六神綱 發表於 9-11-2012 17:06

一直不限
回復 支持 反對

今日成績:

擊墜2H  擊墬2A  A差2粒光  H 差6粒

回復 支持 反對

說實話
假若我跟本就打不了10星
那麼我應該不用解1-H和6-H了吧?
Torchic╳小火雞 發表於 9-11-2012 19:13

你可以搵我xD
回復 支持 反對

話說之前解1-N光,頭2STAGE N譜,FINAL打Earth Scape A譜,EXTRA打H譜,結果卻拿到1-H
奇怪有趣
[H]mel 發表於 9-11-2012 20:33

拎個光好似淨係計extra 你打個個難度...
回復 支持 反對