樂古Nakuz

標題: 艾索德 討論集中帖 [打印本頁]

作者: FMK.    時間: 31-8-2011 12:03
標題: 艾索德 討論集中帖

-

所有關於艾索德的問題都可以在此發問
本人會在1樓post上優質回覆既link
以往既post經整理後也會post上黎1樓
歡迎問關於 配點 技術 轉職 的問題

裝備/王掉寶 請在 另一地方[建設中] 發問
好回覆會被加樂點的
**不要亂給bravo!

有價值回覆:
#7   符文配點建議   -       pk1pk1kp1
#42 騎領配點建議   -       20016266
#44 騎領配點建議   -       94010762

附上技能模擬器,讓大家選擇適合自己的配點。
http://www.phototalks.idv.tw/flex/elskill/#

-
作者: bobby1515    時間: 31-8-2011 20:53
我玩領騎的。
名:bobby3  等級:55
公會:死亡之刃
各位有意可+我FD
我好廢   大家多多指教
作者: hok5    時間: 31-8-2011 20:56
自我介紹@@?
作者: FMK.    時間: 31-8-2011 20:59
我玩領騎的。
名:bobby3  等級:55
公會:死亡之刃
各位有意可+我FD
我好廢   大家多多指教 ...
bobby1515 發表於 2011-8-31 20:53

http://www.nakuz.com/bbs/viewthr ... 8915&extra=page%3D1
自我介紹呢度plx-.-

-
作者: bobby1515    時間: 31-8-2011 21:00
自我介紹@@?
hok5 發表於 31-8-2011 20:56

自我介紹係為左可以同大家交流下心得^^
作者: FMK.    時間: 31-8-2011 21:14
自我介紹係為左可以同大家交流下心得^^
bobby1515 發表於 2011-8-31 21:00

我也是玩艾仔的說
得45lv 陰公

-
作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 15:21
符文配點-3-只係建議...唔一定要跟

作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 15:22
我也是玩艾仔的說
得45lv 陰公

-
FMK. 發表於 31-8-2011 21:14
巨劍定符文?我玩符文(其實我好後悔當初玩左魔騎)
作者: FMK.    時間: 1-9-2011 16:36
巨劍定符文?我玩符文(其實我好後悔當初玩左魔騎)
pk1pk1kp1 發表於 2011-9-1 15:22

我玩巨劍
我反而好後悔玩巨劍wor..
太機器性..
zzz前z zzz前z...

-
作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 16:45
我玩巨劍
我反而好後悔玩巨劍wor..
太機器性..
zzz前z zzz前z...

-
FMK. 發表於 1-9-2011 16:36
乜係咩-,-我覺得符文仲機械性-3-
作者: FMK.    時間: 1-9-2011 16:47
乜係咩-,-我覺得符文仲機械性-3-
pk1pk1kp1 發表於 2011-9-1 16:45

起馬d技令d丫 -.-
火鳥完很爽呢 ..

-
作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 16:52
起馬d技令d丫 -.-
火鳥完很爽呢 ..

-
FMK. 發表於 1-9-2011 16:47
火鳥姐係鎖3?其實鎖3真係得個樣-3-低攻到咩甘-3-
作者: FMK.    時間: 1-9-2011 16:53
pk1pk1kp1 發表於 2011-9-1 16:52

聽講可以加速同回mp激快-.-??

-
作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 16:56
聽講可以加速同回mp激快-.-??

-
FMK. 發表於 1-9-2011 16:53
我覺得威力重要D==點講都係要300mp==
作者: FMK.    時間: 1-9-2011 16:57
我覺得威力重要D==點講都係要300mp==
pk1pk1kp1 發表於 2011-9-1 16:56

咁都仲有神威既蓮花..

-
作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 17:06
咁都仲有神威既蓮花..

-
FMK. 發表於 1-9-2011 16:57
不過鎖3我覺得吾解好過解-3-
作者: FMK.    時間: 1-9-2011 17:08
不過鎖3我覺得吾解好過解-3-
pk1pk1kp1 發表於 2011-9-1 17:06

解果d任好麻煩是真的-.-

-
作者: bobby1515    時間: 1-9-2011 18:26
唔知點解巨劍D動作好似好生硬-.-
魔劍反而好鬆D動伨(感覺上-,-)
作者: bobby1515    時間: 1-9-2011 18:26
作=.=
作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 18:29
唔知點解巨劍D動作好似好生硬-.-
魔劍反而好鬆D動伨(感覺上-,-)
bobby1515 發表於 1-9-2011 18:26
巨劍生硬得黎好屈-3-
作者: bobby1515    時間: 1-9-2011 18:32
咁又係既-.-zzz>z已經可以屈死人(除PVP)
作者: FiretrUCK    時間: 1-9-2011 20:25
其實玩ELSWORD系咪點都要洗錢.吾洗錢又好似好難玩甘..
作者: bobby1515    時間: 1-9-2011 20:33
其實玩ELSWORD系咪點都要洗錢.吾洗錢又好似好難玩甘..
FiretrUCK 發表於 1-9-2011 20:25

靠打王飾囉- -
再唔係靠ED交易S裝囉
其實唔用幣都玩到架
睇技術既姐
作者: FMK.    時間: 1-9-2011 20:35
打3x圖   之後放狂開新ac擦到15lv有不明晶11粒
都係唔錯既選擇

-
作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 20:40
靠打王飾囉- -
再唔係靠ED交易S裝囉
其實唔用幣都玩到架
睇技術既姐
bobby1515 發表於 1-9-2011 20:33
話說王飾王武呢家野要賣到出去係件好難既事...呢D都冇咩人會要
作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 20:43
FiretrUCK 發表於 1-9-2011 20:25
玩咩game都要用錢...分別在於用錢數目...艾爾之光都算係1隻唔需要用咁多錢既game...只要你唔係買冰裝果D
作者: bobby1515    時間: 1-9-2011 21:03
玩咩game都要用錢...分別在於用錢數目...艾爾之光都算係1隻唔需要用咁多錢既game...只要你唔係買冰裝果D ...
pk1pk1kp1 發表於 1-9-2011 20:43

唔係咩game都要用錢既       尤其係橘子既角色扮演game
係D競標到都可以買到D便又勁既
裝備
作者: pk1pk1kp1    時間: 1-9-2011 21:09
唔係咩game都要用錢既       尤其係橘子既角色扮演game
係D競標到都可以買到D便又勁既
裝備 ...
bobby1515 發表於 1-9-2011 21:03
真係想玩得game好難唔用錢啵- -話說我發現最近角色扮演既game貴既已經唔再係裝備而係時裝@@
作者: bobby1515    時間: 1-9-2011 21:18
真係想玩得game好難唔用錢啵- -話說我發現最近角色扮演既game貴既已經唔再係裝備而係時裝@@ ...
pk1pk1kp1 發表於 1-9-2011 21:09

時裝係角色扮演都有放(都係競標)
總比市價便好多(唔計8591同淘寶)
作者: hok5    時間: 1-9-2011 23:12
pk1pk1kp1 發表於 1-9-2011 16:52

鎖3加跳躍,快又跳得高,點會冇用,唔係計攻

以前我玩pvp,封測30lv未出轉職

都係用前前x 跳z 踢 xxz 跳z zzz 爆氣 出技3,差不多秒

e+轉左符文都玩前前x 前前x 跳z zzz爆炎 前前x 符爆
作者: hok5    時間: 1-9-2011 23:18
話說王飾王武呢家野要賣到出去係件好難既事...呢D都冇咩人會要
pk1pk1kp1 發表於 1-9-2011 20:40

買點放金囉,但好多昆狗,賣一張800點對新手黎講好夠用,練下技術玩到50先換勁裝

王武王色我多都唔要賣哂去,人地想打就一件都冇,人地出封,我都送比佢
作者: FMK.    時間: 1-9-2011 23:24
買點放金囉,但好多昆狗,賣一張800點對新手黎講好夠用,練下技術玩到50先換勁裝

王武王色我多都唔要 ...
hok5 發表於 2011-9-1 23:18

俗稱將錢奸商回來

-
作者: hok5    時間: 1-9-2011 23:29
俗稱將錢奸商回來

-
FMK. 發表於 1-9-2011 23:24

= =無奸不成商,唔係昆狗就好啦
作者: pk1pk1kp1    時間: 2-9-2011 12:37
鎖3加跳躍,快又跳得高,點會冇用,唔係計攻

以前我玩pvp,封測30lv未出轉職

都係用前前x 跳z 踢 xxz  ...
hok5 發表於 1-9-2011 23:12
我覺得300mp正係跳高D吾係幾抵...
作者: 神秘的冷燕    時間: 4-9-2011 09:05
回復 34# pk1pk1kp1

參一腳,符文火鳳除了回復MP外,另一優點是[吸收魔法攻擊]
副本裡效果依然不大,只是不大並不是沒有用,想像一下一個快速盾兵後面站著四個黑精靈弓箭手,其中一個是雙火霸體精英另一個是雙光精英

其實暫版主還不太懂騎領的恐佈點而已,風火輪基本上威能,配合>>^Z
可以說是近乎無縫攻擊
作者: FMK.    時間: 4-9-2011 17:03
回復  pk1pk1kp1

參一腳,符文火鳳除了回復MP外,另一優點是[吸收魔法攻擊]
副本裡效果依然不大,只是不大並 ...
神秘的冷燕 發表於 2011-9-4 09:05

問題在於他很單調的斬斬斬
視覺上不太享受
連技威能我是十分認同的-.-

-
作者: 神秘的冷燕    時間: 5-9-2011 09:55
回復 36# FMK.

所以我都玩些花款,不然真會連得我睡著
平常我是ZZ>>^XX,第三刀沒有砍下去,第二個輪之後就ZZ>>X浮空然後^vX退擊倒值重新再連
平台上用ZZ>>vZ,也是沒砍第三刀,一直翻地翻地

副本技能基本上就末日誓言,很少用其他
作者: hok5    時間: 5-9-2011 15:20
我比較中意符文,好小玩騎領,但係符文的火球又不是很神威,血量又小
都好機械性,不過鎖2的確又唔錯,鎖3加跳又唔係加小小,都唔會哂左300mp
用真烈斬又扣得多,玩騎領隨左鎖3,用真烈都好,坐下打霸體王更是秒殺
作者: pk1pk1kp1    時間: 5-9-2011 18:51
符文pvp比較有優勢就的確只有鎖2-3-
作者: hok5    時間: 6-9-2011 04:56
鎖2好玩- -但係鎖1可以增加挑空次數,唔錯
作者: 神秘的冷燕    時間: 6-9-2011 10:19
其實符文球的牽制力也不錯,就怕別人先讀高度而已
而且月神跟強化後的風之痕也有減MP的效果,更加強化其牽制的打法(當然我知道沒甚麼人會用風之痕
爆炎殺有好也有不好,好在能將一堆人拉在一起,不好在對方加MP真的加很多...
作者: 20016266    時間: 7-9-2011 17:07
其實領騎d技能都可以好好玩ga(ex:末日大地)跟本...
作者: pk1pk1kp1    時間: 7-9-2011 20:53
其實領騎d技能都可以好好玩ga(ex:末日大地)跟本...
20016266 發表於 7-9-2011 17:07
唔加捕捉機會??
作者: 94010762    時間: 8-9-2011 06:22
我又放個領騎既加點同連技吧-A-...
點解我加果招轉轉斬呢?
首先,因為轉轉斬可以推怪啦,回覺醒都OK快仲要有霸體Tim
沙塵暴我覺得冇咩用所以唔加
連技方面主要都係運用腳踢既所以腳踢好重要!
zzz腳踢xxz zzz>>zzz(最基本)
zz>>上z zzz腳踢 xxz zzz
zzz>>上z zzz腳踢 zzz>>zzz
仲有可以用兩次致命螺旋打人的說(唔知e家得唔得)
螺旋 腳踢 zzz>>zzz z螺旋
zzz 螺旋 腳踢 xxz zzz 螺旋
另外我想問一個 點樣可以係咁xxx//>>xxx斬...求答
5封強勢值幾$(佢出封)呢度有冇人買
http://www.youtube.com/watch?v=sEqnCRgYUXE&feature=fvsr
我既連技係參考e條片的說

作者: 神秘的冷燕    時間: 8-9-2011 09:46
回復 44# 94010762

是螺旋流啊,很久沒見過這類型的玩家了
而且還有在用斜劈...怎麼說呢,很有個性的技能配點?
本人艾索德是浪漫怒火流(自稱),一堆練技也是為了帶入導言+怒火而設...
只是腳踢沒有5級的話,降擊倒的效果比較低,而且也沒踢這麼遠...不打PVP的話是沒甚麼問題就是
XXX的連法我不明說,給一些提示吧
要用技能鍵取消,不需要用上技能
作者: 94010762    時間: 8-9-2011 17:25
就係我唔識先問-.-
作者: 神秘的冷燕    時間: 8-9-2011 23:38
回復 46# 94010762

...其實我比較有興趣討論螺旋流連技...
據我所知,螺旋之後除了追擊腳踢外,也可以用破防(高風險)跟>>ZZZ(格鬥遊戲中所謂目押)
以前沒開放2轉MP200的沙塵暴之前我也是用螺旋打副本打PVP,還曾經給小P孩罵過
[螺旋之後還能接,看你Lag到不行],我一整個無言,我在副本也是這樣子連啊...
只是那段影片也有些年代了,多用些騎領獨有的攻擊吧,例如XXXX接螺旋這樣
跟你說,我就見識過有人是用XXXX打飛人後用腳踢一擊把人踹回地上...

另,你先試試看用技能鍵吧,試一試再上來問在哪裡有問題,一下子說穿給你聽就沒有研究的價值了
作者: hok5    時間: 9-9-2011 02:33
好小玩騎唔識玩,符文好似好玩
作者: 94010762    時間: 9-9-2011 14:50
看來我知道按法了
作者: 糟糕君    時間: 13-9-2011 11:43

回復 41# 神秘的冷燕

風之痕可是會讓不少符文殺手愛上的技能

範圍夠大 有時候對背後來的敵人也能夠施加攻擊

遺憾的是風之痕是以魔法輸出

好小玩騎唔識玩,符文好似好玩
hok5 發表於 9-9-2011 02:33

對於初接觸艾索德的玩家來說 我倒認為玩符文真的比較吃力

技能都以魔法攻擊力作輸出 而艾索德武器的輸出是以物理攻擊力為主

同一把武器 物攻和魔攻相差足足一千

換言之符文殺手對裝備的需求是意外地高

但是 符文殺手擁有中遠距離的作戰性質 在對戰中發動火鳳昇華 會比起領主騎士有對女角的優勢

擁有比領主騎士良好的牽制性

地獄之門這高輸出 回魔率高 而且冷卻時間只需10秒的技能 也是符文殺手另外一個可以自豪的技能
作者: pk1pk1kp1    時間: 13-9-2011 13:28
回復  神秘的冷燕

範圍夠大 有時候對背後來的敵人也能夠施加 ...
糟糕君 發表於 13-9-2011 11:43
神裝
作者: hok5    時間: 13-9-2011 15:56
回復  神秘的冷燕

範圍夠大 有時候對背後來的敵人也能夠施加 ...
糟糕君 發表於 13-9-2011 11:43

我封測時0轉玩到30,之後轉魔劍,覺得比其他易玩,e+出左爆炎殺,風痕同爆炎好勁

就算係揀咩職,用真烈斬都好勁,魔攻超高,尾2 3條火柱合併,一次打到十幾hit,大型王一次21hit
作者: 神秘的冷燕    時間: 14-9-2011 12:29
回復 50# 糟糕君

沒想到會有人把我那句翻出來...
的確是會著迷,只是風之痕拿來打副本跟狂野之風拿來打副本又是另一回事
如果喜歡玩PVP的人當然容易選擇,就是會有人要左右逢緣...

動不動就減50MP真的很討厭,不過我在香港的對戰經驗可能還少
我[從沒]
見到有人這樣子玩風之痕而已...
倒是地獄之門是很常用
作者: 20016266    時間: 14-9-2011 19:00
回復  糟糕君

的確是會著迷,只是風之痕拿來打副本跟狂野之風拿來打副本又 ...
神秘的冷燕 發表於 14-9-2011 12:29

但如果真正的高手打(歡樂5計),基本上存5到200mp,令-50mp很多人愛用吧,我很少看人用鎖2就是
作者: 神秘的冷燕    時間: 15-9-2011 11:05
回復 54# 20016266

不是存不到,有心存的話200還是可以有
而是根本用不著放200MP的技就可以解決別人了,為甚麼我要急著用有可能給別人斷魔的招
他們認為別人會斷魔的話甚至會特意拿普攻慢慢敲來等人斷,這樣自己MP又跟他們少了一段,他們勝算就更高
另一原因,兩套連技,不去放100MP技就可以殺掉人,有用技能的必要嗎?換我也不去用了
看看別人會不會斷魔,斷魔的話才用技能追擊起上,這點我也懂得賣了,何況所謂的高手?
作者: 糟糕君    時間: 15-9-2011 17:01
回復  糟糕君

的確是會著迷,只是風之痕拿來打副本跟狂野之風拿來打副本又 ...

技能的細節(如範圍,構成硬直之大,傷害直,會否倒地)

在對戰中是需要掌握的

重點是玩家會不會發揮出其效果

但如果真正的高手打(歡樂5計),基本上存5到200mp,令-50mp很多人愛用吧,我很少看人用鎖2就是 ...
20016266 發表於 14-9-2011 19:00

不會存不到

最少我PVP中火鳳昇華是可以連續出

先不說對戰中會使用MP 當你發動過一次火鳳昇華

基本會回復至少150MP

假設對戰中你會擊中敵人 MP也會有加成

武器的屬性是闇屬其效果更為可觀
作者: hok5    時間: 15-9-2011 18:58
回復  糟糕君

我是不會用地肉之門,都是引人過來用再加爆炎
作者: hok5    時間: 15-9-2011 19:05
技能的細節(如範圍,構成硬直之大,傷害直,會否倒地)

在對戰中是需要掌握的

重點是玩家會不會發揮出 ...
糟糕君 發表於 15-9-2011 17:01

存不存200mp是看自己,如果是只求做跑狗,存了也沒意思
去打人的話存200mp,當然都要有實力同人打,唔係有mp都用唔著
作者: 糟糕君    時間: 15-9-2011 21:16

回復 58# hok5

你要明白 艾爾之光的對戰充滿可能性

沒有一邊倒的戰力 沒有技能可以決定整個戰局的勝或負

你說魔彈什麼的我們懂得避 你說老爹拳什麼的我們有反擊

你說倒地值什麼的我們有腳踢 你說攻擊力什麼的我們有防破(領騎意味)

但同時敵人不會一味放完技能便由得你們隨便避 所以始終要根據玩家技術去決定勝負

你絕對會遇到用地獄之門比其他技能更佳的時候

還有一點 跑狗什麼的不過是對戰輸了不服的一個借口

對戰中走位是必要的 要麼你要咱們衝上來跟你拚個你死我活?

一味走的話也不會逆轉形勢 敗陣只是時間問題 所以迴避 等刀是必要的

要說MP的話 同樣道理 一味逃走也不會加速魔力回復 相反擊中敵人取得魔力更為可取

什麼時候逃走 什麼時候等刀 抑或拚個你死我活 以弱勢憑個人衝鋒陷陣逆轉形勢

有機會再跟各位討論 現在無需加以詳說
作者: ledahdeath    時間: 16-9-2011 21:27
玩凡符文的有冇覺得有點難連技
作者: pk1pk1kp1    時間: 16-9-2011 21:31
玩凡符文的有冇覺得有點難連技
ledahdeath 發表於 16-9-2011 21:27
符文好易連技@@xzz zzz附魔zzz踢zzz鎖1>>^x zzz如此類推,間唔中放下符爆地門果D...
作者: hok5    時間: 16-9-2011 23:16
回復  hok5

你要明白 艾爾之光的對戰充滿可能性

沒有一邊倒的戰力 沒有技能可以決定整個戰局的勝或 ...
糟糕君 發表於 15-9-2011 21:16

很多人就是追不到別人就說跑狗,現在的人贏了說廢物

輸了說狗,lag狗,我是有點lag,最近sev都係好lag,跑狗,我算是進攻型,我都算跑狗,咁大把人都係啦

所以我都唔想對戰了,打副又唔想組人,又lag又比人阻礙,單刷比較有挑戰性

以前你打贏人會有人來請教,又可以同人切磋,現在沒有這種事了,沒教人,也不會求教
作者: hok5    時間: 16-9-2011 23:38
符文好易連技@@xzz zzz附魔zzz踢zzz鎖1>>^x zzz如此類推,間唔中放下符爆地門果D... ...
pk1pk1kp1 發表於 16-9-2011 21:31

係啦,點技果個網係咩,我唔見左

以前我玩艾仔都係用
前前x 跳z 踢 xxz 跳z zzz 爆氣+技3

e+轉左符文好似連技易左好好玩

前前x 前前跳x xxz 前前跳x 腳踢 zzz 爆炎 zzzx 地門 爆炎<<魔劍時 轉左符文,地門前zzz 爆氣 符爆再用 前前跳xz 之後地門

爆炎係正技,前前x 跳x 前前x 跳x 爆炎 前前x 跳x 前前x zzz 地門,連得順d

當然有人只用前前跳z/x都可以不停用啦
作者: 糟糕君    時間: 16-9-2011 23:54
連技 充滿可能性就是了

現在倒地值什麼的愈來愈讓人摸不著頭腦

技能大更動之後 使用腳踢也會直接倒地 比起原先減倒地值的效果不就完全失去了?
作者: hok5    時間: 17-9-2011 00:04
連技 充滿可能性就是了

現在倒地值什麼的愈來愈讓人摸不著頭腦

技能大更動之後 使用腳踢也會直接倒地 比 ...
糟糕君 發表於 16-9-2011 23:54

以前打起3次/連打20下會倒地,現在澄可以無限loop,連得好一條命冇左
爆炎加腳踢本身好好用,愈來愈唔知點,不過人會進步的,好似永恆都180度大番身啦
作者: pk1pk1kp1    時間: 17-9-2011 10:14
很多人就是追不到別人就說跑狗,現在的人贏了說廢物

輸了說狗,lag狗,我是有點lag,最近sev都係好lag, ...
hok5 發表於 16-9-2011 23:16
捻起上次我隻符文玩pvp,符爆換左地門試下玩睇下點,之後用地門打死左個人,之後果個人話我技9佢又技B 又慧爆都未話佢技9sosad
作者: pk1pk1kp1    時間: 17-9-2011 12:21
完全明白裝備係有幾重要48名家set對住+8x武3暗狂吸mp+不倒地連技魔都斷唔到就比人1set連死
作者: hok5    時間: 19-9-2011 02:09
捻起上次我隻符文玩pvp,符爆換左地門試下玩睇下點,之後用地門打死左個人,之後果個人話我技9佢又技B 又慧 ...
pk1pk1kp1 發表於 17-9-2011 10:14

冇裝咪唔好玩囉,反正我中意打怪
換技叫狗,我就換比佢睇,我4隻人物有b技
作者: Siu乂昇    時間: 13-10-2011 23:20
新手岩岩玩 轉職 轉巨劍騎士定魔法騎士好
作者: hok5    時間: 14-10-2011 03:09
新手岩岩玩 轉職 轉巨劍騎士定魔法騎士好
Siu乂昇 發表於 13-10-2011 23:20

咁你想玩物攻用打擊系,定用魔攻,轉符文裝備技術要求高技能好勁
作者: zwwz7887    時間: 16-10-2011 21:05
艾索德二轉轉咩好
我e家係魔騎>.<
名:一大魚兒一 32lv>.<
我星期六同星期日放 金的 1:600m 我打開門做生意 唔昆的
作者: pk1pk1kp1    時間: 16-10-2011 21:06
艾索德二轉轉咩好
我e家係魔騎>.<
名:一大魚兒一 32lv>.<
我星期六同星期日放 金的 1:600m 我打開門做生意 ...
zwwz7887 發表於 16-10-2011 21:05
魔騎正係可以轉符文殺手-.-
作者: zwwz7887    時間: 16-10-2011 21:15
魔騎正係可以轉符文殺手-.-
pk1pk1kp1 發表於 16-10-2011 21:06

o 咁有冇符文技能(+好個隻)
作者: hok5    時間: 17-10-2011 02:05
爬爬文啦,你咁樣問板主會哭
作者: pk1pk1kp1    時間: 17-10-2011 07:01
o 咁有冇符文技能(+好個隻)
zwwz7887 發表於 16-10-2011 21:15
我理解能力差- -咩係符文技能- -?
作者: 94010762    時間: 17-10-2011 07:21
是咁的
我隻符文就咁加技的....
但係唔係幾識連技
有冇人教下我基本既連技同埋唔基本的連技-A-
感謝

作者: hok5    時間: 17-10-2011 14:21
我理解能力差- -咩係符文技能- -?
pk1pk1kp1 發表於 17-10-2011 07:01

姐係教佢點技,你以前有貼
作者: hok5    時間: 17-10-2011 14:28
是咁的
但係唔係幾識連技
感謝 ...
94010762 發表於 17-10-2011 07:21

符文都係跑跳x,係咁出,最多可以跑跳xz

我就跑x跑x 爆炎 xxz 跳z腳踢 跑x 跑跳xz zzz 加攻醒覺 符爆
作者: pk1pk1kp1    時間: 17-10-2011 16:38
是咁的
但係唔係幾識連技
感謝 ...
94010762 發表於 17-10-2011 07:21

首先要學識點捉人
跑跳xz/>>x/^vz/霸體
以上技巧用黎捉人都幾唔錯
反擊強化要加,霸體要加,月神都要加-3-pvp中係好實用既技黎...
本人連技:
1.zzz踢
2.zzz附魔
3.xxz
4.zzz爆炎
5.跑x
6.地門
7.符爆
8.xzz  
重覆...主要分幾部分...次序任你配搭,地門建議你覺醒左之後先放,威力強D

建議技能擺位:
A:鎖1 踢 附魔 符爆
B:地門  霸體 反擊 月神
作者: 94010762    時間: 17-10-2011 16:59
我係打任+vs型- -
所以陣係加d傷害輸出既技
加埋我冇$買b技所以咪加呢d lo
作者: pk1pk1kp1    時間: 17-10-2011 17:26
我係打任+vs型- -
所以陣係加d傷害輸出既技
加埋我冇$買b技所以咪加呢d lo
94010762 發表於 17-10-2011 16:59

打副本的話可以加大地斬...
擺法:鎖1 真烈焰 狂野 大地
作者: 94010762    時間: 18-10-2011 06:37
大地我冇技書啊...- -
廢時加
作者: pk1pk1kp1    時間: 18-10-2011 07:01
大地我冇技書啊...- -
廢時加
94010762 發表於 18-10-2011 06:37

做任拎嫁啵- -都唔洗買- -

大地斬的任務需要到貝斯馬找圖瑪接<﹝紀錄﹞圖瑪的提議>任務

應該是(推斷)要打到採礦場中心才會出現

因為他都是打採礦場中心的任務

有兩階段

﹝紀錄﹞圖瑪的提議(1):

任務需求:優質的鐵礦石(採礦場中心的納斯德)120個(不限難度)

鋅碎片(納斯德搬運工,採礦場中心)20個(不限難度)

獎勵:EXP:4400  祝福泉水5瓶

﹝紀錄﹞圖瑪的提議(2):

任務需求:隧道(採礦場中心)8個(不限難度)

獎勵:<突刺步法的建議>筆記(其他我忘了,當時沒記)

建議打困難

因為第二階段打困難兩場就可以解了

很快的

﹝紀錄﹞圖瑪的記憶力(重複任務):

任務需求:高級羊皮紙1張(可在飾品店買到,一個1000)

獎勵:<突刺步法的建議>筆記1個
作者: hok5    時間: 18-10-2011 17:22
有光屬加大地好勁,加左技書重正,不過我鎖1,2,3,風痕,反,符爆,霸體,真烈
作者: 94010762    時間: 18-10-2011 18:16
有d咁既事- -?
作者: hok5    時間: 19-10-2011 17:40
有d咁既事- -?
94010762 發表於 18-10-2011 18:16

有d要打怪/時空怪,有d商城買,有d解任有,好似角色卡咁解左一次就可以無限解
我4條疲升到38,解完鎖技轉哂職,打左技本技書,d任都解到5城,單人刷2爆鍊王武王飾,貝羅克王武2個,新升左隻女神,有人收王野比封我啦
作者: zwwz7887    時間: 25-10-2011 20:30
我既符文技

唔識+>.<

唔識+>.<

作者: pk1pk1kp1    時間: 25-10-2011 21:28
我既符文技
zwwz7887 發表於 25-10-2011 20:30
你有錢的話我強烈建議你洗點- -
作者: FMK.    時間: 25-10-2011 22:20
你有錢的話我強烈建議你洗點- -
pk1pk1kp1 發表於 2011-10-25 21:28

我笑左-.-

-
作者: pk1pk1kp1    時間: 26-10-2011 17:51
我笑左-.-

-
FMK. 發表於 25-10-2011 22:20
你笑咩
作者: hok5    時間: 26-10-2011 22:52
冇錢有活動都可以洗點
符爆咁爽唔點,1轉點哂鎖技又冇點
作者: zwwz7887    時間: 27-10-2011 11:59
O我唔識玩>.< 我好廢
作者: pk1pk1kp1    時間: 27-10-2011 14:14
O我唔識玩>.< 我好廢
zwwz7887 發表於 27-10-2011 11:59
慢慢玩耐左就識玩嫁啦:)
作者: 糟糕君    時間: 27-10-2011 17:58
對 老實說艾索德真的很容易上手

但新手們還是先別接觸符文殺手...
作者: zwwz7887    時間: 27-10-2011 20:18
咩活動可以洗點
>.<
作者: pk1pk1kp1    時間: 27-10-2011 21:28
咩活動可以洗點
>.
zwwz7887 發表於 27-10-2011 20:18
e家冇
作者: zwwz7887    時間: 28-10-2011 07:24
e家冇
pk1pk1kp1 發表於 27-10-2011 21:28

咁有咩方法有
作者: pk1pk1kp1    時間: 28-10-2011 07:49
咁有咩方法有
zwwz7887 發表於 28-10-2011 07:24
去商城買果個技能重置,200金
作者: ledahdeath    時間: 29-10-2011 19:52
其實用符文最後有邊四招打副本一定要用呢?
作者: pk1pk1kp1    時間: 29-10-2011 20:10
其實用符文最後有邊四招打副本一定要用呢?
ledahdeath 發表於 29-10-2011 19:52
我會揀真烈/狂野之風/鎖1/大地

歡迎光臨 樂古Nakuz (http://micro-dsp.comcjcontactwww.nakuz.com/) Powered by Discuz! X3.2