john24d2003 發表於 10-12-2010 19:06:06

5級係最高級?

http://www.hkeaa.edu.hk/tc/HKDSE/SRR/index.html
在考獲第 5 等級的考生中,表現最優異的,其成績將以「**」標示,隨後表現較佳的則以「*」標示。
在訂定香港中學文憑第 4 級和第 5 級的等級水平時,將會參照香港高級程度會考 A 至 D 級的水平。
咁英文咪要拎C先可以入U?

btw,我o係考評局個網搵唔到M2既課程表
http://www.hkeaa.edu.hk/tc/hkdse/Subject_Information/
有冇人知道放左o係邊?

-終場ソ使者- 發表於 10-12-2010 22:00:58

英文係要最少拎3先入到,姐係大概E-D左右(不過3只係最低要求,入到U既機會好微)
M2係放左係數學個到,佢有個叫延伸課程

john24d2003 發表於 10-12-2010 22:21:54

搵到個07件既定稿,準唔準?有冇新d既?
個課程寫不須引入三 項 式 的 展 開,但我呀sir教左,,個稿未更新定呀sir教多左?
原來amath既課程唔見左d ,e.g.不等式,圓方程,坐標&方程果d野

-終場ソ使者- 發表於 10-12-2010 22:31:35

amath d野搬晒去core到-.-
m2將d內容focus係calculus,matrix同vector到

john24d2003 發表於 10-12-2010 22:39:48

搬左d乜野過去= =

-終場ソ使者- 發表於 10-12-2010 22:44:52

你唔係drop左core呀-.-?
你睇番都知-.-

john24d2003 發表於 10-12-2010 22:45:04

岩岩睇左份sample paper,好恐怖
果條mi都怪怪地

-終場ソ使者- 發表於 10-12-2010 22:46:26

個題如果你學左matrix就冇難題@@

john24d2003 發表於 10-12-2010 22:52:09

好彩math同ce差唔多

p445hkk20001 發表於 11-12-2010 00:03:33

英文3級 入大學
我覺得入大學好睇咩科
我覺得入數學系應該係睇m2,數最重要
頁: [1] 2
查看完整版本: 5級係最高級?